Ingram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheter

[KANALRÖST] Ingram Micro erbjuder nu, som första distributör i Sverige, en helt digital leasinglösning som affärsmodell.

Ingram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheter 1
Robert Andersson, produktansvarig för Ingram Micro LEASE

Leasing är ett smart alternativ vid både små och stora aff­ärer där återförsäljaren tillsammans med Ingram Micro kan skapa nya möjligheter inom sitt hårdvaru-, mjukvaru- eller tjänsteerbjudande.

”Vi har sett att efterfrågan ökat ifrån våra kunder att kunna erbjuda leasing som en finansieringsmöjlighet ut mot sina kunder. Det känns riktigt roligt och spännande att vi nu fått fram en enkel, snabb, smidig och helt digital lösning tillsammans med LeaseCloud, så att vi kan erbjuda våra kunder just det”, säger Robert Andersson, produktansvarig för Ingram Micro LEASE.

Så här fungerar Ingram Micro LEASE

Upplägget är mycket enkelt. Återförsäljaren skriver ett digitalt avtal med firmatecknaren direkt i vår Leasing-shop och hela aff­ären kan vara klar på under 30 minuter. Vid utcheckningen väljs avtalslängd för leasingen; 24 alternativ 36 månader och avtalet signeras med hjälp av BankID.

3 fördelar med Ingram Micro LEASE

  • Fokus på egna verksamheten
    Kunden slipper ta en stor engångskostnad för utrustning som kommer att användas under flera år och kostnaden fördelas istället jämnt över den tid produkterna används.
  • Frigör kapital
    Företagets låneutrymme hos banken påverkas mindre än vid ett traditionellt banklån, eftersom utrustningen utgör själva säkerheten för finansieringen.
  • Förutsägbar och enkel debitering
    Det är samma månadskostnad under hela bindningstiden.

Samarbete med LeaseCloud

Leverantören bakom den tekniska lösningen är företaget LeaseCloud som är ett fintech start-up företag som startades under förra året efter att ha sett utmaningen hos IT-företag att hitta en teknisk lösning för leasing. De är idag 10 anställda, varav hälften är utvecklare.

”Det är så klart väldigt kul att vi får samarbeta med världens största IT-grossist och att vi tillsammans tagit fram en IT-lösning som ligger globalt i framkant”, säger Martin Björnström på LeaseCloud.