Ingram Micro Spring Tour: DGC och Misco uppskattar kloka molnråd
Hem DISTRIBUTÖRIngram Micro Ingram Micro Spring Tour: DGC och Misco uppskattar kloka molnråd

Ingram Micro Spring Tour: DGC och Misco uppskattar kloka molnråd

Publicerat av: Redaktionen

IT-Kanalen hänger på Ingram Micros Spring Tour-stopp i Stockholm och högg DGC och Misco i den korta pausen mellan dragningarna. 

Magnus Torstensson, DGC

Magnus Torstensson, säljare DGC.

DGC:s Magnus Torstensson har hunnit få sig en kopp kaffe när vi hejdar honom vid Microsofts bord, dignande av möss och tangentbord. Han jobbar på företagets kontor i Örebro, där man framför allt ägnar sig åt drift.

Varför är du här idag?
– Jag brukar gå på den här typen av event. Cloud i alla former är ju hett och vi jobbar mycket med den här typen av tjänster, säger han.

Utmaningen som DGC ständigt brottas med är inte att hitta rätt prylar eller lösningar, utan att hitta det smartaste sättet att leverera på.

– Alla har ju tillgång till i stort sett samma lösningar. Så det handlar om att göra det på smartaste sätt. Det är det den här tävlingen går ut på. Och det gäller att vara vaken så att man hela tiden leverera cloud på det effektivaste sättet, säger han.

Att det är tämligen korta dragningar, som rimligen inte hinner bygga särskilt djup kunskap hos åhörarna, ser han inte som någon nackdel. Tvärtom.

– Det här är mer som en ögonöppnare, ett sätt att få reda på vad man behöver känna till bättre.

Dessutom gillar han mat, varför upplägget med matlagning under ledning av Leif Mannerström på kvällen nog var en bidragande orsak till att han tackade ja till inbjudan.

Christian Amiga, Misco

Christian Amigo, Misco.

Christian Amigo på Misco delar matintresset med Magnus Torstensson och erkänner rakt av att det var en av anledningarna till hans närvaro här. Men han lockades också av seminarieprogrammet.

– Det är mycket matnyttigt i det och jag uppskattar formatet, att det inte är för långa dragningar. Jag har svårt för långa sittningar och somnar lätt. Därför är det här bättre för mig, att få lite åt gången.

Vilka är Miscos största utmaningar idag?
– Jag kan inte säga att vi har några särskilda utmaningar faktiskt. Molnet beskrivs ju som en sådan, men för oss – hårdvara kommer inte att försvinna bara för att it-miljön flyttar ut i molnet. Men visst måste vi utvecklas hela tiden, just nu med bland annat hårdvara som tjänst.

Mer än så hinner vi inte innan klockan klämtar och det är dags att sätta sig på åhörarbänken igen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>