Hem Nyheter Initiativ från Microsoft ska öka den digitala kompetensen hos 25 miljoner människor

Initiativ från Microsoft ska öka den digitala kompetensen hos 25 miljoner människor

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft presenterar ett globalt initiativ tillsammans med Linkedin och Github, med målsättningen att genom digitala utbildningsresurser bidra till att höja den digitala kompetensnivån för över 25 miljoner människor fram till slutet av året.

Initiativ från Microsoft ska öka den digitala kompetensen hos 25 miljoner människor 3Initiativet har skapats som ett direkt svar på den globala krisen kopplad till Covid-19.

Tillgång till digitala färdigheter är ett viktigt steg för att påskynda återhämtningen av den globala ekonomin, särskilt bland de som drabbats allra hårdast. Nu ska data och analys användas för att bättre förstå vilka färdigheter och jobb som är mest efterfrågade och har störst chans att leda till nya karriärmöjligheter.

Enligt Arbetsförmedlingen den 29 juni 2020 var arbetslösheten i Sverige 9 procent (Juni 2019: 6,7 procent), vilket motsvarar 465 000 personer. Totalt har 88 408 personer varslats om uppsägning i Sverige sedan början av mars, vecka 10 till och med vecka 26.

Antalet inskrivna arbetslösa i Sverige beräknas fortsätta öka.

– Coronapandemin har skakat om oss ur hälsosynpunkt, men också slagit hårt mot ekonomin och gjort att arbetslösheten ökat. Microsofts nya globala initiativ, som också innefattar Linkedin och Github, förstärker våra lokala satsningar på att utbilda fler inom it och teknik, där det kommer att finnas nya karriärmöjligheter och en hög efterfrågan på arbetskraft, säger Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige.

Initiativet, som beskrivs i detalj på i ett blogginlägg hos Microsoft, inkluderar konkreta steg som ska hjälpa människor som förlorat jobbet att skola om sig för få ny kompetens och hitta nya jobbmöjligheter. Initiativet har även involverat dotterbolagen Linkedin och Github, som medverkar med befintliga och nya resurser.

– Linkedin har en unik möjlighet att samla data, analysera den och förutse framtidens jobb. Med initiativet vill vi hjälpa de som tvingats lämna sina jobb till följd av pandemin. Tillsammans med Microsoft och Github kraftsamlar vi för att fler ska få chansen att snabbt komma tillbaka till arbetslivet, säger Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>