pchhnquoryu8wkjlxmtv
Hem NyheterMolntjänster Innovation i molnet

Innovation i molnet

Publicerat av: Redaktionen

pchhnquoryu8wkjlxmtv

För beslutsfattare inom teknik, särskilt IT- och ekonomichefer, innebär den nya verkligheten att deras organisationers teknik kring data sannolikt kommer att befinna sig ”i molnet.” Företagen står nu inför beslutet om vad man ska flytta till molnet, när de ska flytta det och hur man kan övergå från en lokal miljö till en miljö centrerad kring molnteknik.

Hitta din bekvämlighetsnivå

Det viktigaste för företag att tänka på är att de måste förstå det sanna värdet av vad molnet kan bidra med till deras verksamhet. Att IT- och ekonomichefer står i nära samarbete med varandra under de viktiga beslut som behöver göras hjälper till att avgöra var molnet är lämpligast för organisationen. Detta innebär att tekniken bedöms i sin helhet baserat på syfte, risker och kostnader ingår.

Kravet på enhetlighet: ett Data Fabric

Vad skulle hände om all databehandlingskapacitet var enhetlig, även över publika och privata moln? Idag består hela världen av en väv som förbinder alla dess delar för att bilda ett sammanhängande, integrerat och kompatibelt system. I vår värld av data är det Data Fabric som förbinder alla moln med varandra.

Ett Data Fabric låter företag använda sin befintliga datacenterkapacitet på det data som finns i molnet. IT-chefer kan enkelt dela applikationer mellan olika moln och flytta sina data dit de tycker at de passar bäst. Med detta system är en IT-chef inte låst till en specifik molnleverantör. För att påverka affärsresultaten kan de istället flytta arbetsbelastning från ett moln till ett annat, baserat på företagets krav på servicenivå, kostnad och kapacitet.

Fördelarna med ett Data Fabric

Molnet är ett attraktivt alternativ för att köra applikationer då IT-chefer inte behöver investera i utrustning (de behöver inte äga någon) eller människor (de behöver inga som sköter om tidigare nämnda utrustning).

Data Fabric kan hjälpa många beslutsfattare inom IT som helt enkelt inte vet var de ska börja. Många har en översyn över applikationslandskapet men kämpar för att dra nytta av de molnalternativ som finns tillgängliga. Andra börjar med back-up eller återställning av data efter incidenter. Istället för att ha ett sekundärt datacenter tillägnad backup väljer de molnet. Återställning i ett moln kan användas genom att göra exakta kopior av data som sparats via privat molnlagring. Företag kan lagra denna kopia och endast köpa de nödvändiga molnresurserna som krävs i händelse av en katastrof. Med denna lösning kan de spara in på alla kapitalkostnader som normalt krävs när de replikera en lagringsmiljö inom sina egna datacenter.

Data Fabric gör det också möjligt att få effektiv dataöverföring och att fokusera på viktiga applikationer. Med tjänster för identisk dataåtkomst, antingen lokalt eller i molnet, kan program enkelt flyttas fram och tillbaka mellan datacenter och moln. När IT-chefer är bekväma med återställning efter katastrofer kan de även flytta mindre viktiga applikationer som inte är kärnan i verksamheten. Dessa program kan gå nu ingå i molnet.

Med ett Data Fabric måste inte applikationer skapas i och för molnet. De kan helt enkelt flyttas dit. Detta frigör värdefullt utrymme inom företagets datacenter och gör att resurser kan fokuseras på applikationer som företag absolut måste äga, förvalta och styra själva. Dessa applikationer kan sedan växa vid behov inom datacentret.

Prova mer och misslyckas oftare

Data Fabric ger också möjlighet att inte säga nej till någon bra idé. Detta kan göra en betydande skillnad för företaget då det normalt sett aldrig finns tillräckligt med tid, resurser, beräknings- eller lagringskapacitet för att kunna fullfölja varje idé. Tänk om IT-chefer kunde ge utvecklarna all beräkningskraft de behöver? En kopia av den skarpa informationen i molnet kan hjälpa dem att utveckla en applikation. Säkerheten är inte längre ett problem om IT-chefen väljer att befinna sig nära molnet i samspel med privat lagring. IT-chefer skulle med enkelhet kunna skapa kloner av data så att utvecklingen kunde göras parallellt, med varje utvecklare som arbetar på samma projekt i sin egen klonade kopia. Dataförluster är inte heller ett bekymmer eftersom kloner kan skapas när som helst.

Detta tillvägagångssätt skulle låta företag prova fler saker och misslyckas oftare, eftersom kostnaden för misslyckande är mycket lägre när du använder dig av molnet.

Ett Data Fabric kan definitivt förbättra effektiviteten och påskynda innovation i branschen. Branscher kan utnyttja olika typer av moln, med hjälp av en gemensam applikationsmodell, utan att behöva lära sig obekanta programmeringstekniker. De kan bygga applikationer som samlar in och analyserar data från människor och processer, och de kan köra dessa genom olika molnmodeller utan att konvertering.

Eran av molncentrerad IT har bara börjat. Framtiden kommer att omfatta flera molnleverantörer, som vävts samman operativt, insvept i ett tyg som förenar synen på data. Vad som ligger framför oss är rätten att fritt testa nya idéer som inte tidigare var möjliga. IT-chefer får inte tveka. Framtiden är äntligen här och de behöver omfamna den.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>