Inrego lanserar försäljning av återanvända reservdelar
Hem Säkerhet Inrego lanserar försäljning av återanvända reservdelar

Inrego lanserar försäljning av återanvända reservdelar

Publicerat av: Redaktionen

Den nya produktgruppen består av reservdelar från de datorer som inte kunde återanvändas, men har fullt fungerande delar.

Inrego lanserar försäljning av återanvända reservdelarAtt ytterligare minska andelen som går till återvinning genom att ta vara på hårdvarans olika komponenter är något som gläder Inrego. Till en början kommer reservdelarna att vara till några utvalda datormodeller, något som kommer att utökas allt eftersom.

– Vi har arbetat med återbruk av IT-utrustning i över 25 år och vi ser att det finns ett ökat intresse. Vi är därför väldigt glada att nu kunna dela med oss av den här tjänsten som kommer möjliggöra ytterligare förlängd livstid på datorer vilket kommer att bespara både klimatet och plånboken, säger Mattias Aronsson VD Inrego Norden.

Idag kan majoriteten av all IT-utrustning som Inrego får in medför stora besparingar, både miljömässiga och ekonomiska. Av den elektronik som inte kunnat återanvändas och säljas, har Inrego länge återbrukat dess komponenter internt. Genom att sälja reservdelar tar Inrego nästa steg i att se till att så mycket IT-utrustning som möjligt återanvänds.

– Omkring 80% av klimatpåverkan från en dator kommer från produktionen. Därför är det enskilt bästa vi kan göra för att minska klimatpåverkan från våra datorer att använda produkterna längre, samt att se till att de återanvänds när du är klar med dem. Därför känns det som ett steg i rätt riktning att hjälpa till så att alla kan reparera sina produkter på hemmaplan och på ett hållbart sätt, säger Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead på Inrego.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>