Integration mellan Box och Workplace by Facebook nu tillgänglig

En lösning för internt och externt samarbete som dessutom är attraktiv för unga anställda.

Nu går det att köra Box med Workplace by Facebook. Facebook och Box gick i oktober förra året ut och Integration mellan Box och Workplace by Facebook nu tillgänglig 1berättade att de inlett ett partnerskap och nu är det alltså dags för slutanvändare att kunna ta i bruk resultatet.

Den här veckan lanserades integrationen mellan de båda på F8 Conference – Facebooks konferens för utvecklare i Kalifornien i USA som just avslutats. (Mer information om konferensen finns på https://www.fbf8.com/.)

Facebook står för samarbetsverktyget, en så kallad enterprise communication and collaboration platform som liknar vanliga Facebook men har en del tillägg och som Facebook tar ut en avgift för (även om man kan prova en månad gratis). Systemet är helt separat från systemet för privatpersoner och användarna använder inte sin eventuella tidigare identitet på Facebook utan en helt ny.

Box i sin tur står för säker lagring i molnet där förteget kan välja i vilken världsdel och land som data lagras (cloud content management). Integrationen betyder att de som utvecklat produkterna kommit fram till en lösning för företag som innebär att de kan arbeta på helt nya sätt. Arbetsflödet förenklas, det blir lättare att dela information och därmed smidigare att få en arbetsuppgift gjord. Man förenklar med den här lösningen samarbetet när det finns ett innehåll att arbeta med.

Som alla vet fungerar kommunikationen i Facebook i realtid. Man skickar ett meddelande och mottagaren ser det direkt i real-tid. Från Box sida poängterar man att integrationen innebär att innehållet sparas säkert hos Box.

Box nämner på sin egen blogg flera exempel på användningsområden samtidigt som Workplace by Facebook har information på nätet med exempel från kunder som redan använder Workplace by Facebook. Det går exempelvis att jobba med rapporter i Workplace. En funktion som Workplace pushar just nu är Live Video-funktionen.

Här är exemplen från Box: en rekryterare som håller på att skriva ett utkast till ett arbetserbjudande kan få brevet godkänt och en säljare som jobbar med att få ett kontrakt underskrivet kan dela sina idéer med andra. Samma sak gäller någon som jobbar med design.

Den som använder Box kan spara innehållet i  ett inlägg i Workplace som lagras i Box utan att man behöver lämna Workplace (med Box File Picker). Från Box sida framhåller man hur säker lagringen blir på det viset. Systemet känner automatiskt igen innehåll från Box.

Personalen på Box pekar också på att både Box och Workplace by Facebook är bästa möjliga lösningar inom sina områden. Därför är den här integrationen en bra nyhet på jobbet och för den som vill jobba lättare.

Från Facebooks sida framhåller man att de också har hög säkerhet för den data som hanteras i deras applikationer. En kund i Europa som Facebook nämner och som redan använder Workplace by Facebook säger att deras personal blivit mera “sammansvetsad” sedan de började med verktyget. En ledningsgrupp har kunnat minska antalet e-mail och ändå kunnat samarbeta väl.

På Workplace by Facebook poängterar man att det antagligen är lättare att rekrytera och behålla anställda ungdomar om de får jobba med ett verktyg som de känner igen sig i. Där menar de att Workplace fyller en stor roll.

När det gäller integrationer samarbetar Workplace också exempelvis med Dropbox, Salesforce och Office. En rapport med de tankar som Facebook hade när de utvecklade Workplace: https://www.facebook.com/workplace/blog/future-of-work/transitioning-to-the-future-of-work/?source=blog