Hem Nyheter Intel introducerar AI- och Analytics-plattform med nya processor-, minnes-, lagrings- och FPGA-lösningar

Intel introducerar AI- och Analytics-plattform med nya processor-, minnes-, lagrings- och FPGA-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Intel introducerade idag tredje generationen av företagets Intel Xeon Scalable-processorer såväl som tillägg till sin hård- och mjukvaruportfölj inom AI.

Intel introducerar AI- och Analytics-plattform med nya processor-, minnes-, lagrings- och FPGA-lösningar 3Detta gör det möjligt för kunder att påskynda utveckling och användning av AI- och analysarbetsbelastningar som körs i datacenter, nätverk och intelligenta edge-miljöer.

Som branschens första mainstream-serverprocessor med inbyggt bfloat16-stöd gör Intels nya 3rd Gen Xeon Scalable-processorer artificiell intelligens (AI) mer tillgänglig på generella processorer för applikationer som inkluderar bildklassificering, rekommendationsmotorer, taligenkänning och språkmodellering.

”Förmågan att snabbt distribuera AI och dataanalys är avgörande för dagens företag. Vi fortsätter att vara engagerade i att förbättra AI-acceleration och mjukvaruoptimeringar integrerade i processorerna som driver världens datacenter och edge-lösningar, såväl som att leverera en oöverträffad kiselgrund för att skapa insikter från data. ”

–Lisa Spelman, för Intel Xeon and Memory Group

AI och analytics öppnar nya möjligheter för kunder inom ett brett spektrum av branscher, inklusive finans, sjukvård, industri, telekom och transport. IDC förutspår att år 2021 kommer 75 procent av de kommersiella företagsapparna att använda AI. Och år 2025 uppskattar IDC att ungefär en fjärdedel av all data som skapas kommer att skapas i realtid, där olika IoT-enheter skapar 95 procent av den volymtillväxten.

Oöverträffad produktbredd och ekosystemstöd för AI och analys: Intels nya dataplattformar, i kombination med ett blomstrande ekosystem av partners som använder Intel AI-tekniker, är optimerade för företag att generera intäkter på sin data genom att använda intelligenta AI- och analystjänster.

  • Nya 3:e Gen Intel Xeon Scalable-processorer: Intel utökar ytterligare sina investeringar i inbyggd AI-acceleration i de nya 3:e Gen Intel Xeon Scalable-processorerna genom att integrera bfloat16-stöd i processorns unika Intel DL Boost-teknik. bfloat16 är ett kompakt numeriskt format som använder halva bitarna som dagens FP32-format men uppnår jämförbar modellnoggrannhet med minimala (om några) mjukvaruändringar. Tillägget av bfloat16-stöd påskyndar både AI-träning- och slutledningsprestanda i processorn. Intel-optimerade distributioner för ledande deep learning-ramverk (inklusive TensorFlow och Pytorch) stöder bfloat16 och är tillgängliga via verktygen i Intel AI Analytics. Intel tillhandahåller också bfloat16-optimeringar i sina verktyg för OpenVINO samt i ONNX Runtime-miljön.
  • Den tredje generationens Xeon Scalable-processorer (kodnamn ”Cooper Lake”) vidareutvecklar Intels fyra- och åttasockel-processorutbud. Processorn är utvecklad för deep learning, virtuell maskindensitet (VM), in-memory-databaser, affärskritiska applikationer och analysintensiva arbetslaster. Kunder som uppdaterar äldre infrastrukturer kan förvänta sig en genomsnittlig prestandavinst på cirka 1,9x på vanligen förekommande arbetslaster och upp till 2,2 gånger fler virtuella maskiner jämfört med en motsvarande fem år gammal plattform med fyra processorsocklar.
  • Ny Intel Optane Persistent Memory: Som en del av den 3:e Gen Intel Xeon Scalable-plattformen aviserade företaget även Intel Optane Persistent Memory 200-serien, vilket ger kunder upp till 4,5 TB minne per sockel för att hantera datainintensiva arbetslaster, till exempel i in-memory-databaser, tät virtualisering och analys.
  • Nya Intel 3D NAND SSD:er: För system som lagrar data i all-flash-matriser, meddelade Intel tillgängligheten för nästa generations Intel 3D NAND SSD:er, Intel SSD D7-P5500 samt P5600. Dessa 3D NAND SSD:er är byggda med Intels senaste trippelnivåcell (TLC) 3D NAND-teknik och en helt ny PCIe-styrenhet med låg latens för att möta de intensiva IO-kraven för AI- och analytiska arbetslaster och avancerade funktioner för att förbättra IT-effektiviteten och datasäkerheten.
  • Intels första AI-optimerade FPGA: Intel avslöjade sina kommande Intel Stratix 10 NX FPGA, Intels första AI-optimerade FPGA som är avsedda för AI-acceleration med hög bandbredd och låg latens. Dessa FPGA:er kommer att erbjuda kunder anpassningsbar, omkonfigurerbar och skalbar AI-acceleration för prestandakrävande applikationer såsom naturlig språkbearbetning och att upptäcka bedrägerier. Intel Stratix 10 NX FPGA inkluderar integrerat högbandbreddsminne (HBM), högpresterande nätverksfunktioner och nya AI-optimerade aritmetiska block som kallas AI Tensor Blocks, som innehåller täta uppsättningar med lågprecisionsmultiplikatorer som vanligtvis används för AI-modellaritmetik.

OneAPI Cross-Architecture Development för fortlöpande AI-innovation: I takt med att Intel utvidgar sin avancerade AI-produktportfölj för att möta olika kundbehov, banar det också väg för att förenkla heterogen programmering för utvecklare med företagets oneAPI-verktygsportfölj för att öka prestanda och produktivitet. Med dessa avancerade verktyg kan utvecklare snabba upp AI-arbetslaster över Intel CPU:er, GPU:er och FPGA:er och framtidssäkra sin kod för nuvarande och kommande generationer av Intel-processorer och -acceleratorer.

Förbättrad Intel Select Solutions-portfölj hanterar IT:s toppkrav: Intel har förbättrat sin Select Solutions-portfölj för att påskynda distributionen av IT:s mest brådskande krav som understryker värdet av förverifierad leverans av lösningar i dagens snabbt föränderliga företagsklimat. Idag tillkännages tre nya och fem förbättrade Intel Select Solutions med fokus på analys, AI och hyperkonvergerad infrastruktur. Den förbättrade Intel Select-lösningen för genomanalys används över hela världen för att hitta ett vaccin mot COVID-19 och den nya Intel Select-lösningen för VMware Horizon VDI på vSAN används för att förbättra fjärrinlärning.

När produkterna är tillgängliga: Den tredje generationens Intel Xeon Scalable-processorer och Intel Optane Persistent Memory 200-serien levereras till kunder redan idag. I maj meddelade Facebook att 3:e Gen Intel Xeon Scalable-processorer är grunden för dess senaste Open Compute Platform (OCP)-server, och andra ledande CSP:er, inklusive Alibaba, Baidu och Tencent, har meddelat att de kommer att anta nästa generations processorer. Allmän tillgänglighet för OEM-system förväntas under andra halvan av 2020. Intel SSD D7-P5500 och P5600 3D NAND SSD:er finns tillgängliga idag. Och Intel Stratix 10 NX FPGA förväntas vara tillgänglig under andra halvan av 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>