Hem NyheterAI Intel lanserar världens bästa processor för tunna och lätta bärbara datorer: 11:e generationens Intel Core

Intel lanserar världens bästa processor för tunna och lätta bärbara datorer: 11:e generationens Intel Core

Publicerat av: Redaktionen

Intel tar idag steget in i en ny era av bärbar datorprestanda genom lanseringen av nästa generations mobila PC-processorer och utvecklingen av dess breda ekosystempartnerskap som driver branschen för bärbara PC framåt.

Intel lanserar världens bästa processor för tunna och lätta bärbara datorer: 11:e generationens Intel Core 3Nya 11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe-grafik (kodnamnet ”Tiger Lake”) är världens bästa processorer för tunna och lätta bärbara datorer med oöverträffade funktioner för produktivitet, samarbete, skapande, spel och underhållning i Windows och ChromeOS-baserade bärbara datorer.

Den 11:e generationens Intel Core-processorer, som utnyttjar Intels nya SuperFin-processteknik, optimerar energieffektiviteten med ledande prestanda och snabbhet samtidigt som de körs på betydligt högre frekvenser jämfört med tidigare generationer. Mer än 150 olika designvarianter baserade på 11:e generationens Intel Core-processorer förväntas från partners inklusive Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung och andra.

Intel introducerar också plattformen och varumärket Intel Evo för bärbara datordesigns verifierade enligt specifikationen och KEI:erna för innovationsprogram Project Athena. Enheter baserade på 11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe-grafik verifieras med Intel Evo-varumärket som de bästa bärbara datorerna för att få saker gjorda. Mer än 20 verifierade modeller förväntas i år.

”Den 11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe-grafik är ett stort steg framåt i verklig processorprestanda och är de bästa bärbara processorerna vi har byggt”, säger Gregory Bryant, Intel executive vice president samt general manager för Client Computing Group. ”Från produktivitet och innehållsskapande till underhållning och spel, när du väljer ett system som drivs av 11:e generationens Intel Core – speciellt en av våra nya Intel Evo-samkonstruerade och verifierade modeller – vet du att du får den bästa möjliga bärbara upplevelsen.”

Presenterar nya varumärket Intel Evo

Intel fortsätter att vara ledande inom PC-ekosystemet när det gäller att driva innovation över plattformen för att leverera bästa möjliga datorupplevelser. Det nya plattformsvarumärket Intel Evo representerar de bästa bärbara datorerna som är utformade för att hjälpa användaren att fokusera och få saker gjort oavsett var man är. Intel och dess partners höjer återigen ribban för bärbara datorupplevelser.

Genom att mäta arbetsflöden under verkliga förhållanden för jämn prestanda och batterilivslängd ger Intels unika test- och mätmetod en förhandsvisning av hur en bärbar dator kommer att prestera varje dag. Endast de bärbara datormodellerna som konsekvent uppfyller eller slår KEI:erna och specifikationen är verifierade för att använda Intel Evo-märkningen. KEI-mål är minimum och inkluderar:

 • Konsekvent respons med batteridrift
 • Uppstart från viloläge på under en sekund
 • Nio eller fler timmar verklig batteritid på system med FHD-skärmar
 • Snabbladdning med upp till fyra timmars laddning på under 30 minuter för system med FHD-skärmar

Intel Evo-plattformar har också den bästa anslutningen med sladd och trådlöst i sin klass med integrerad Thunderbolt 4-universalkabelanslutning och Intel® Wi-Fi 6 (Gig +), samt premiumljud, webbkamera och skärm, allt paketerat i elegant tunna och lätta formfaktorer för en premiumupplevelse.

11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe-grafik

Den 11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe-grafik är världens bästa processorer för tunna och lätta bärbara datorer med Windows och ChromeOS. De representerar Intels mest ambitiösa system-on-chip (SoC) och levererar mer än ett generationshopp för prestanda och de bästa upplevelserna för bärbara datorer i U-serien inom produktivitet, skapande, spel, underhållning och kollaboration. Ett brett utbud av integrerade funktioner driver de bästa tunna och lätta plattformarna som finns tillgängliga med optimerad CPU, GPU, AI-acceleration (AI), mjukvaruoptimering och plattformsfunktioner som maximerar verkliga prestanda i tillämpningar och funktioner som människor använder mest:

 • Kollaboration: 11:e generationens processorer är de bästa för kollaboration med mer uppslukande och personliga AI-förbättrade upplevelser. Funktionerna inkluderar förbättrat ljud med CPU-avlastning för bakgrundsbrusreducering via Intel Gaussian och Neural Accelerator 2.0 (Intel GNA), AI-stödd bakgrundssuddighet och superupplösning i video, den senaste videoavkodningen och integrerade Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) – den bästa Wi-Fi-tekniken för videokonferenser – allt i en tunn och lätt dator.
 • Ledande produktivitetsprestanda – Över 20 procent snabbare kontorsproduktivitet jämfört med konkurrerande produkter och på arbetsflöden som speglar hur människor använder sina bärbara datorer varje dag. Integrerade Thunderbolt 4-funktioner möjliggör vidare upp till fyra portar för anslutning till en uppsjö av kringutrustning och åtkomst vi en enda kabel till snabbladdning, externa skärmar och utökad lagring
 • Avancerat innehållsskapande – Upp till 2,7 gånger snabbare fotoredigering och upp till 2x snabbare videoredigering jämfört med konkurrerande produkter, utöver stöd för 8K HDR-skärmar och upp till fyra samtidiga 4K HDR-skärmar.
 • Uppslukande underhållning – 11:e generationens Intel Core-processorer är de första i branschen med hårdvarustödd Dolby Vision, som levererar mer uppslukande innehållsupplevelser och förbättrar energiförbrukning på systemnivå med cirka 20 procent jämfört med föregående generation, vilket ger mer än en timmes extra videostreaming på batteri.
 • Nya gaming-upplevelser – Med upp till 2x spelprestanda jämfört med föregående generation, spela Borderlands 3, Far Cry New Dawn, Hitman 2 och andra populära speltitlar för första gången på Intels integrerade grafik. Dela din framgång med vänner med möjlighet att spela och strömma mer än 2x snabbare än konkurrerande produkter. Allt detta på integrerad Intel Iris Xe-grafik och i en tunn och lätt design.

”De nya 11:e generationens Intel Core-processorer med Iris Xe-grafik ger otrolig prestanda och snabbhet för att göra det möjligt för Windows-kunder över hela världen att vara mer produktiva och ha kul idag och i framtiden”, säger Panos Panay, produktchef på Microsoft.

”Baserat på ett omfattande och djupt samarbete mellan Intel och Google kan vi optimera användarupplevelsen, och vi är glada över att kunna ta nästa generations Chromebooks till marknaden med 11:e generationens Intel Core”, säger John Solomon, vice vd för ChromeOS.

Integrerad och optimerad för att möjliggöra de bästa tunna och lätta plattformarna

Nya Willow Cove CPU och Intel® Xe-grafikarkitekturer på Intels nya SuperFin-processteknik, som introducerades på Architecture Day 2020, höjer ribban för frekvensen – upp till 4,8 GHz – vilket förbättrar energieffektiviteten samtidigt som specialiserade datormotorer, acceleratorer och programvaruoptimeringar kan integreras på systemkretsen (SoC). 11:e generationens Intel Core-processorer levererar den bästa kombinationen av de innovativa beräkningsmotorerna som behövs för vanligen förekommande arbetsbelastningar, inklusive:

 • Ny Intel Iris Xe-grafik överträffar 90 procent av separat grafikteknik i detta segment och erbjuder upp till 96 EU-enheter och upp till 16 MB L3-cache.
 • Den första instruktionsuppsättningen för neural nätverksinferens på integrerad grafik med Intel® DL Boost: DP4a och den första med inbyggt stöd för INT8-datatyp, vilket ger upp till 5 gånger bättre AI-prestanda.
 • Hårdvaruhärdad säkerhet med integrerad Intel Control Flow Enforcement Technology (CET) och Intel Total Memory Encryption.
 • Stöd för högpresterande AV1 CODEC som möjliggör energieffektivt stöd för 4K, även i miljöer med begränsad bandbredd.
 • Först med bildbehandlingslösning som möjliggör synavkänning och adaptiv avbländning.
 • Klassens bästa Thunderbolt 4-anslutning, inklusive stöd för upp till fyra portar med universell kabelanslutning för laddning, data och video.
 • Den första systemkretsen (SoC) för bärbara enheter med CPU-anslutet PCIe Gen 4-gränssnitt och upp till fyra banor.

Med skalbar prestanda över det termiska utrymmet på 7–28 watt, nio processorkonfigurationer över två paketdesigner för formfaktorflexibilitet och upp till 4,8 GHz turbofrekvens, ger 11:e generationens Intel Core-processorer enkelkärnig hastighet som är avgörande för avancerade arbetsbelastningar på tunna och lätta bärbara datorer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>