Intel och Broadcom bryter ny mark med Wi-Fi 7
Hem NyheterTech News Intel och Broadcom bryter mark med Wi-Fi 7

Intel och Broadcom bryter mark med Wi-Fi 7

Publicerat av: Redaktionen

Intel och Broadcom har visat upp resultatet av branschens första företagsöverskridande samarbete kring Wi-Fi 7.

Demonstrationen visade upp potentialen för den kommande standarden med bland annat överföringshastigheter på över 5 gigabit per sekund.

Den tekniska demonstrationen genomfördes på en Intel Core-baserad laptop som anslutits via Wi-Fi 7 till en accesspunkt från Broadcom.

– Vi är stolta över att kunna visa upp möjligheterna med nästa generation av Wi-Fi 7 och vad det kan innebära för datorupplevelsen. Branschsamarbeten är nödvändiga för att säkerställa att den trådlösa tekniken når upp till sin potential. Vi vill visa vår uppskattning till kollegorna på Broadcom. Deras bidrag och tekniska kunskap gjorde det möjligt att utveckla och visa upp Wi-Fi 7, säger Carlos Cordeiro, Intel Fellow och Wireless CTO på Client Computing Group, Intel.

Intel och Broadcom bryter ny mark med Wi-Fi 7– Dagens besked och milstolpe skickar tydliga signaler: Tiden är mogen för att välkomna Wi-Fi 7, som kommer att erbjuda extrema hastigheter och förbättrat bredband med gigabit-kapacitet. Den pålitliga, låglatenta trådlösa anslutning som Wi-Fi 7 erbjuder utgör en viktig komponent i Broadcoms vision att sammankoppla allt nu när utvecklingen går i rasande fart. Branschsamarbete var helt avgörande för att förverkliga det här. Vi är glada över att få möjligheten att få arbeta tillsammans med Intel för att fortsätta ligga i framkant, säger Broadcoms Vijay Nagarajan, vice president för Wireless Connectivity på Broadcom

Wi-Fi 7 kommer att vara grunden för de kommande tio åren av trådlös uppkoppling, som kommer att kräva högre hastigheter, lägre latens, förbättrad tillförlitlighet, och högre kapacitet. Vidare drar Wi-Fi 7 nytta av en rad nya funktioner, inkluderande bredare 320 MHz-kanaler i det olicensierade 6GHz-spektrumet, 4K QAM-datamodulering på en högre nivå, samtidiga anslutningar över flera band med flerlänksdrift samt effektivare kanalnyttjande.

Sättet som Wi-Fi 7 är utformat på kommer att göra det möjligt att vidareutveckla produkter inom virtuell (VR) och förstärkt verklighet (AR), högupplöst streaming i 16K, såväl som att förverkliga en mer tillförlitlig och responsiv gaming-upplevelse. Samtidigt kommer den kunna stödja och koppla samman flertal enheter både i hemmet och på kontoret. I förlängningen innebär den förbättrade hastigheten att bredbandskunder fullt ut kan nyttja den hastighet som ingår i deras abonnemang.

Intel och Broadcom erbjuder hela nätverket som krävs för att kunna utnyttja och maximera den potential som Wi-Fi 7 besitter och leverera en obruten upplevelse till marknaden.

Demonstrationen är den senaste i raden av milstolpar som visar att Wi-Fi 7 är här på riktigt. Broadcom och Intel kommer fortsätta visa upp och berätta om dess kapacitet och funktioner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00