Intel och Lady Gaga skapar unik musikupplevelse på årets GRAMMY® Awards
Hem Leverantör Intel och Lady Gaga skapar unik musikupplevelse på årets GRAMMY® Awards

Intel och Lady Gaga skapar unik musikupplevelse på årets GRAMMY® Awards

Publicerat av: Redaktionen

Första delen i ett mångårigt partnerskap visar hur Intels teknik på insidan skapar fantastiska musikupplevelser på utsidan.

Intel har tillsammans med musikikonen Lady Gaga skapat en unik musikupplevelse på årets GRAMMY Awards. Showen sändes i natt på CBS. Lady Gaga använde Intel-teknik för framföra en varierad och mångfacetterad hyllning till en musiklegendar.

– Jag gillar att göra saker som integrerar teknik och konst med starka upplevelser, säger Lady Gaga. Jag tycker att samarbetet med Intel har varit betydligt mer annorlunda än något jag har gjort tidigare. Intel har verkligen gett mig så mycket fantastisk teknik att arbeta med.lady gaga

Över hela världen kunde GRAMMY-galans tittare se hur Intel-teknik användes för att förverkliga Lady Gagas vision av en värdig och minnesvärd hyllning. Med grafik och interaktivt innehåll som svarade i realtid till Lady Gagas rörelser gav Intels teknik Lady Gaga möjlighet att uttrycka sig till fullo som artist.

Samarbetet mellan Intels tekniker och Lady Gagas kreativa team tillsammans med Intels specialbyggda hårdvara baserad på Intel Xeon-, Intel Core- och Pentium-processorer gav den höga prestanda som krävdes för att möjliggöra koreografin av hela uppträdandet inklusive belysning, ljud och projektionssystem.

 

Den innovativa tekniken som skapats unikt för detta framträdande omfattade:

  • Digital hud – Ett “animerat ansikte” togs fram för Lady Gaga. Detta möjliggjorde henne till att prydas av ett antal ikoniska utseenden. Intels kraftfullaste processorer användes för denna del av framträdandet, där ansiktets rörelse följdes exakt. Det “digitala sminket” anpassades och projicerades på henne utan fördröjning tack vare 6e generationens Intel Core-processor.
  • Interaktiv video – Lady Gaga kunde själv styra över hur hon framträdde på en stor LED-vägg. Hennes Intel Curie-baserade ring skapade effekter när hon snurrade runt and rörde både sina armar och handleder. Live-innehållet på LED-skärmen genererades i realtid av Intel Xeon-baserade mediaservrar.
  • Robotik – Lady Gagas roséguldpläterade piano fick liv genom två synkroniserade robotarmar baserade på Intel Atom-processorer. Dessa gav oväntad rörelse åt ett annars traditionellt instrument.
  • Interaktiva hologram – En kombination av Lady Gagas ring med Intel Curie-teknik och holografiska displaymaterial användes för att Lady Gaga skulle kunna visa ett fantastiskt tredimensionellt hologram av den hyllade legenden.

 

– Intel är på en resa för att skapa och dela de fantastiska upplevelser som vår teknik möjliggör, säger Steve Fund, Senior Vice President och Chief Marketing Officer på Intel. Detta framträdande har satt en helt ny nivå för musikupplevelser och är en viktig milstolpe för både Intel och Grammy Awards.

 

– Med en sömlös kombination av musik och teknik representerar Grammy Awards partnerskap med Intel en perfekt symmetri”, sa Evan Greene, Chief Marketing Officer på The Recording Academy. ”Intels vision var att föra musikupplevelser till en nivå som aldrig tidigare ansetts möjligt, och efter kvällens extraordinära, once-in-a-lifetime-framträdande har detta ambitiösa mål helt klart uppnåtts.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>