Intel påskyndar branschens övergång till molnförberedda kommunikationsnätverk
Hem NyheterMolntjänster Intel påskyndar branschens övergång till molnförberedda kommunikationsnätverk

Intel påskyndar branschens övergång till molnförberedda kommunikationsnätverk

Publicerat av: Redaktionen

Nyheten i korthet:intel

  • Utvidgning av Intel Xeon Processor D-1500-produktfamiljen samt nya Intel Ethernet Controllers ger ökad prestanda och bandbredd, och möjliggör mer intelligens i nätet för snabb leverans av tjänster till konsumenter och företag.
  • Intel samarbetar med branschledande företag globalt och meddelar att América Móvil valt Intel som en teknikpartner för att uppgradera sitt nät.
  • Intel växer företagets nätverksekosystem med syfte att driva på utvecklingen och spridningen av öppna branschstandardlösningar och tillkännager samarbete med Red Hat genom Intel Network Builders Fast Track.

 Intel har presenterat nya produkter och samarbeten med syfte att snabba upp övergången till mer flexibla och molnförberedda kommunikationsnätverk, som kan hantera befintliga krav på nya tjänster inom telekommunikation,  och datacentra men även framtidens enheter och tjänster.

Miljarder enheter blir uppkopplade – allt från smartphones till bilar till fabriker – vilket skapar nya användningsområden och tjänster som driver på en tillväxt utan motstycke inom nätverk och lagring. Dagens nätverk är inte utformade för att göra det möjligt för kommunikationsföretag att snabbt och kostnadseffektivt bygga ut sin infrastruktur. För att förverkliga potentialen av Internet of Things samt ge en ännu bättre mobila upplevelser måste kommunikationsnätverken ritas om från grunden. Dessa nya moderna kommunikationsnätverk behöver vara mer programmerbara med en inbyggd flexibilitet genom hela infrastrukturen för att kunna hantera datatrafikens förväntade ökade mängd och komplexitet.

Intel expanderar ekosystemet och produktportföljen i syfte att lägga grunden för molnförberedda nätverkmoln

Intel har ett nära samarbete med branschledande företag inkluderande Cisco, SK Telecom och Verizon, för att påskynda övergången till mer flexibla och responsiva nätverk och för att lägga grunden för framtidens 5G-nätverk. Intel erbjuder spjutspetsteknik som ökar både nätverkskapacitet och bandbredd samt växer ett ekosystem med syfte att leverera standardbaserade lösningar.

Intel presenterade:

  • América Móvil, som är en ledande mobiloperatör i Latinamerika, har nyligen valt Intel att vara en teknikkonsult i en insats för att utveckla sina nätverk till att vara mer flexibla, effektiva och skalbara.
  • Nya produkter i Intel Xeon processor D-1500-produktfamiljen tillhandahåller en grund för att förlänga intelligens från nätverkets kärna till kanten för bättre prestanda och lägre latens.
  • Den nya Intel Ethernet Multi-host Controller FM10000-familjen kombinerar beprövad Ethernet-teknik med avancerade switch-resurser för användning i högpresterande kommunikationsnätverksapplikationer och serverplattformar med hög densitet.
  • Den nya Intel Ethernet Controller X550-familjen är en strömsnål, kostnadseffektiv lösning för 10 Gigabit Ethernet-anslutning som kan erbjuda en prestandaökning för datacenterservrar och nätverksutrustning.
  • Intel arbetar aktivt med att driva ett nätverksekosystem och har expanderat Intel Network Builders-programmet till att omfatta mer än 180 företag.
  • Red Hat är första ISV att aktivt bidra till alla viktiga fokusområden inom Intel Network Builders Fast Track.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>