Intel vill para Windows med Android – bryr du dig?

Android in WindowsUnder CES-mässan i Las Vegas nästa vecka väntas Intel presentera ett koncept som innebär att Windows och Android lever i samma apparat. Det skulle alltså ge det bästa av två världar, Windows för produktivitet och Android för konsumtion.

Det är tidningen Venturebeat som skriver om det. Initiativet kallas enligt uppgift internt för Dual OS och rent konkret handlar det om att Android körs i en virtualiserad miljö under Windows. I mars förra året investerade Intel för övrigt i företaget Bluestacks, som erbjuder en sådan lösning.

Men, som the Verge påpekar, det är inte alldeles klart huruvida konsumenter, dina kunder, verkligen är intresserade av en sådan produkt. Och det är alltså inte heller en helt ny tanke att kombinera de två operativsystemen. Utöver Bluestacks lösning har Samsung redan visat en maskin som gör tricket, Ativ Q, men ännu inte börjat sälja den.

IT-Kanalen är skeptisk till att Intels koncept, som Venturebeat presenterar det, skulle få något mer än en marginell betydelse för kanalen. Vad tror du?

 

Post Comment