Intel visar upp arkitekturinnovationer och introducerar ny transistorteknik under Architecture Day 2020

Vid ett pressmöte på Architecture Day 2020 delade chefsarkitekt Raja Koduri och Intel-fellows samt -arkitekter med sig av information om framstegen som Intel gör på sina sex pelare för teknisk innovation.

Intel visar upp arkitekturinnovationer och introducerar ny transistorteknik under Architecture Day 2020 1Intel presenterade sin SuperFin-teknik på 10 nm, som representerar den största enskilda intranodförbättringen i företagets historia och levererar prestandaförbättringar jämförbara med en övergång med full nod.

Företaget avslöjade också detaljer om sin Willow Cove-mikroarkitektur och Tiger Lake SoC-arkitektur för mobilklienter och gav en första titt på sina fullt skalbara Xe-grafikarkitekturer avsedda för marknader som sträcker sig från konsumentprodukter till superdatoranvändning och gaming. Med Intels uppdelade designstrategi, tillsammans med avancerad förpackningsteknik, XPU-utbud och mjukvarucentrerade strategi är bolaget fokuserat på att utveckla ledande produkter inom portföljen till kunderna.