Hem Nyheter Intensiv tid för Conscia Group

Intensiv tid för Conscia Group

Publicerat av: Redaktionen

När två företag med samma stomme men helt olika approach blir ett så skapas en förhållandevis liten men oerhört kraftfull världsspelare inom säkerhets- och IT-infrastrukturlösningar.

Intensiv tid för Conscia Group 2

Robert Gustafsson, VD Conscia Sverige

Den senaste tiden har varit en intensiv tid för Conscia Group som under en vecka förvärvat totalt fyra bolag i Europa. Det mest intressanta av dessa hittar vi på hemmaplan där svenska delen av Conscia Group förvärvat SECOA vilket skapar ett av de mest Cisco certifierade företagen i världen sett till antal certifieringar per anställd.

– På Conscia i Sverige är vi cirka 50 personer och genom förvärvet av SECOA blir vi ytterligare 15 personer. Tillsammans är vi Cisco Guld-, Customer Experience- och Cloud Managed Services Partners med totalt 31 expertcertifieringar vilket borde göra oss till ett av de certifieringstätaste företaget globalt sett, säger Robert Gustafsson, VD, Conscia Sverige AB.

Trots att de båda företagen har en mycket nära koppling till Cisco så har de även en helt olika approach där Conscia jobbat med lite tyngre, djupare lösningar mot bank och tillverkningssidan medan SECOA jobbat mer med automatiserade delar kopplade mot molnet.

– Under de senaste åren så har vi sett en trend att allt fler kunder nöjer sig med lite enklare lösningar där fokus ligger på användarvänlighet och smarta hybrida molnlösningar där SECOA varit en ledande aktör.

Vi har redan sedan tidigare haft lite av ett informellt samarbete men när vi nu blickar framåt och försätter växa och rör allt mer mot såväl moln och IT-säkerhet som automatisering i en snabbare takt så låg det helt rätt i tiden att vi tog det steg vi nu tagit med att förvärva SECOA. Detta har gjort att vi nu kan erbjuda det bästa både sett till djup och automatisering, berättar Robert.

Uppköpet gynnar så klart även SECOA och deras kunder då det erbjuds en helt ny bredd och nya möjligheter till en internationell tillväxt, något som även tilltalar företagets utvecklare. Vad som även är lite intressant, om vi ser till Ciscos historia, så påminner detta förvärv en del om när Cisco i slutet av 2012 förvärvade Meraki. Där Conscia idag är Cisco med den djupa tekniska lösningen och SECOA är Meraki med fokus på enklare automatiserat molnbaserade nätverkslösningar och förhoppningsvis kommer vi se samma positiva utveckling även vid detta förvärv.

– Vi har redan haft våra första gemensamma säljmöten och primärt så ligger fokus på en komplett integration i Sverige där allt ska klaffa till 100%. Men sedan så finns så klart tankar på ett vidare samarbete inom Conscia Group där vi i en fas två ska kunna erbjuda Conscia cloud services ut till alla.

Allt ser däremot extremt bra ut i dagsläget där vi flyttar ihop på samma kontor och då vi redan innan hunnit med att känna på varande via våra samarbeten så vet vi även att vi har mer eller mindre samma företagskultur vilket gör allt så mycket enklare för både oss och inte minst för våra numera gemensamma kunder, avslutar Robert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>