Internet of Things och Industry 4.0: Software AG ingår innovationssamarbete med Bosch – och planerar gemensamma försäljningsaktiviteter
Hem NyheterInternet Of Things Internet of Things och Industry 4.0: Software AG ingår innovationssamarbete med Bosch – och planerar gemensamma försäljningsaktiviteter

Internet of Things och Industry 4.0: Software AG ingår innovationssamarbete med Bosch – och planerar gemensamma försäljningsaktiviteter

Publicerat av: Redaktionen

Software AG har ingått ett strategiskt innovationssamarbete med Robert Bosch GmbH för att utveckla nya gemensamma tjänster och lösningar för IoT (Internet of Things) och Industry 4.0.

Internet of Things och Industry 4.0: Software AG ingår innovationssamarbete med Bosch – och planerar gemensamma försäljningsaktiviteterDe båda företagen har även kommit överens om gemensamma försäljningsaktiviteter som ska utöka användarbasen för Boschs molntjänster för IoT. Det är i synnerhet partner och kunder inom tillverkning, logistik och detaljhandel som kommer att kunna skörda fördelarna med Industry 4.0 och den snabbt växande IoT-marknaden genom partnerskapet.

Volkmar Denner, som är styrelseordförande i Robert Bosch GmbH, säger att ”som teknikpartner kommer vi kunna erbjuda kunderna innovativa lösningar med Boschs molntjänster för IoT som är snabbare och ännu mer effektiva än förut”.

Karl-Heinz Streibich, som är CEO på Software AG, tillägger: ”Vårt mål är att kombinera Boschs omfattande expertkunskaper som innovationsledare med vårt kunnande inom programvara för molnmarknaden på det mest optimala sättet. Det är ett steg som även kommer att stärka Tysklands ställning som tekniknav, och målet är att även utöka ledningen inom IoT och Industry 4.0.” Samarbetet baseras på en gemensam flexibel innovationscykel med designtänkande metoder för att hantera de nya kraven på IoT-lösningar och möjliggör att snabbt kunna leverera relevanta målinriktade funktioner.

De huvudsakliga målen med samarbetet: Utveckling av prognostiserande analysverktyg 

Software AG:s ledande digitala affärsplattform kommer att ingå som en skalbar komponent i Boschs molntjänster för IoT med moduler för realtidsanalyser av data och beslutsfattande. Kapaciteten att bearbeta, analysera och visualisera beslutskritiska data i realtid är avgörande i dataintensiva IoT-lösningar. Tillgång till prognostiserande analysverktyg i Software AG:s digitala affärsplattform är ännu ett av de huvudsakliga målen med samarbetet. Dessutom kommer Bosch att använda Software AG:s lösningar för IMDB-lagring (In-Memory Database) och bearbetningslösningar för att möjliggöra realtidsbedömningar. Boschs molntjänster för IoT är en skalbar lösning, vilket gör den till ett oundgängligt element i ett öppet ekosystem som kan användas av många olika partner och användare. Software AG:s modul för integrering av Universal Messaging – som redan används av Bosch – säkerställer sömlös integration och smidig drift av alla komponenter. Det innebär att hela IoT-ekosystemet kan kommunicera i realtid via Boschs molntjänster för IoT.

Bosch är det enda företag i världen som aktivt hanterar alla tre nivåer av IoT, ”sakernas internet”. Företaget erbjuder viktig integrationsteknik, t.ex. sensorer och programvara, samt utvecklar nya tjänster som baseras på tekniken. Teknik- och tjänsteleverantörer kör olika tillämpningar i Boschs molnlösning för IoT, bland annat för uppkopplad mobilitet, uppkopplad industri och uppkopplade hem och fastigheter.

Smarta lösningar för tillverkning och logistik

För kunder och partner till båda företagen underlättar och påskyndar det strategiska samarbetet utveckling, användning och marknadsföring av nya IoT-tjänster som baseras på Boschs molntjänster för IoT. De främsta fördelarna för kunder och partner är de fortlöpande förbättringarna av plattformsfunktionerna och utvecklingen av nya IoT-lösningar, som i slutändan leder till ökade konkurrensfördelar. Tillverkning, logistik och detaljhandel är tre sektorer som kommer att gynnas särskilt av framtidens IoT-lösningar. Realtidsanalyser av data med hjälp av miljösensorer och riskbedömningssystem i kombination med prognostiserande analysverktyg lägger grunden och gör tillgångs-, produktions- och logistikprocesser snabbare, effektivare och säkrare. Smarta IoT-lösningar ger nödvändiga informationsfördelar och hjälper till att förhindra ineffektivitet i värdekedjorna. Med en kombination av sensorer och komponenter för realtidsanalys har de två företagen utvecklat en gemensam applikation som bland annat minskar behovet av testning i tillverkningssektorn. Sensordata kan ligga till grund för beslut om det krävs ytterligare kvalitetsäkringstester av delar eller inte.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>