Maersk säkerställer kontinuitet för verksamheten med Orange Business Services
Hem Nyheter Inuit bygger Cronlabs kanal

Inuit bygger Cronlabs kanal

Publicerat av: Redaktionen

Distributören Inuit är redan en i skaran som erbjuder sina återförsäljarpartner mjukvara som tjänst och nu utökar de utbudet. Närmare bestämt med leverantörens Cronlabs antispam- och webbfilter.

Distributören pekar på den uppenbara fördelen för återförsäljaren i ett pressmeddelande: deras partner kan erbjuda en svensk, molnbaserad säkerhetstjänst till sina kunder utan att behöva göra några investeringar i hårdvara.

Nu är för all del inte Inuit alldeles nya inom området. De säljer sedan tidigare ytterligare några molntjänster, bland annat från Capricode och Manage Engine. Men det här är den första tjänsten som driftas i Sverige, vilket stämmer väl överens med vad kunder efterfrågar i allt högre grad, enligt distributörens marknadsansvarige Marcus Arvidsson.

– Det är Cronlab själva som driftar tjänsten i datahallar i Göteborg och Stockholm, säger han.

Även om Cronlab inte är nya på den svenska marknaden, så har ännu så länge inte lyckats nå en särskilt stor del av vad de ser som en potientiell marknad. Det är här Inuit kommer in.

– Vi blir något av deras representant i Sverige och ska hjälpa dem att bygga kanalen, säger Marcus.

Utseendet på Cronlabs molntjänster kan anpassas efter driftpartnerns önskemål och att tjänsten är baserad i Sverige ger en trygghet för kunderna. Åke Wieslander, vice vd på Inuit trycker särskilt på det faktum att tjänsten är svensk.

– Inuit har levererat lösningar för innehållskontroll och spamfiltrering under 14 år med produktkvalitet och teknisk kompetens som våra grundstenar. Vi ser ett tydligt behov på den svenska marknaden för svenska filtreringstjänster i en molnleverans som säkerställer att kunddata inte läses av obehöriga genom att passera landets gräns eller lagras på utländska servrar, säger Åke Wieslander, Vice vd på Inuit.

Och Cronblabs ceo Guy-Edward Waterland lovar att det bara är kanalen som gäller och passar på att plussa sin nye, svenska distributör och kanalbyggare.

– Vi har 100 procent kanalfokus och hjälper aktivt våra återförsäljare att hålla sina kunder nöjda genom att förse dem med innovativa lösningar. Det känns bra att förstärka vår position på denna viktiga marknad med en så erfaren och framgångsrik distributör.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>