IoT-säkerhet en utmaning för SD-WAN-lösningar
Hem LEVERANTÖRARUBA IoT-säkerhet en utmaning för SD-WAN-lösningar

IoT-säkerhet en utmaning för SD-WAN-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Så många som vart fjärde företag upplevt säkerhetsproblem som kan kopplas till IoT-enheter, visa rapporter.

Det här är ett hot mot SD-WAN-lösningar, där det ofta finns en mängd olika typer av enheter.

Marcus Bäckrud från Aruba vill nu göra fler företag uppmärksamma på att problemet även drabbar SD-WAN, och att många behöver åtgärda detta.  

För varje dag kopplas en allt större del av våra maskiner och system upp mot nätet. Larmsystem, butiksterminaler, kaffemaskiner och städrobotar kopplar upp sig mot samma nätverk som mobiler, plattor och datorer. Detta skapar nya utmaningar för säkerheten och ger cyberkriminella ökade möjligheter att penetrera ett nätverk och sedan ta sig vidare för att ställa till med skada.

”Vi ser att det drar ihop sig till en perfekt storm för de som förlitar sig på gammalt säkerhetstänk och förlegade system. Idag behövs säkerhetssystem med nolltillit som löpande autentiserar användare och enheter dynamiskt och analyserar all trafik i nätverket”, säger Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise.

Nätverken måste idag ha en central styrning som kan hantera att nya IoT-enheter ansluts över tid och från olika platser. När rörligheten för både arbetskraft och enheter ökar krävs molnbaserade säkerhetslösningar som kan hanteras på distans och utan dedikerad hårdvara.

IoT-säkerhet en utmaning för SD-WAN-lösningar

Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise

I en undersökning från Ponemon, ett oberoende analysföretag, visade det sig att säkerhetsintrång som skett via uppkopplade enheter har ökat från 15 procent till 26 procent på tre år, 2017–2019. Samtidigt säger mer än hälften av undersökningens tillfrågade säkerhetschefer att de har svårt att hantera den ökade komplexiteten som fler uppkopplade enheter medför

”Många av dagens säkerhetssystem är helt enkelt inte byggda för den verklighet vi har idag. Med mjukvarubaserade säkerhetslösningar, SD-WAN och SASE får man den flexibilitet som behövs för att även skydda verksamheter från intrång som sker via uppkopplade enheter”, fortsätter Marcus Bäckrud.

Bland de egenskaper som ett säkerhetssystem idag måste ha:

Rollbaserad säkerhet: IP-adress är idag inte en tillräcklig grund för att identifiera och autentisera enheter och hantera deras säkerhet och nätverksåtkomst. Nätverket måste i stället kunna identifiera och analysera ett spektrum av data för varje enhet, såsom användarnamn, roll, grupptillhörighet, operativsystem och enhetens MAC-adress.

Nolltillit (Zero Trust): All trafik och alla enheter måste övervakas även efter de har loggat in eller anslutit. Det gäller oberoende av från vilken plats de ansluter eller om de befinner sig på plats på ett kontor eller ansluter på distans. Brandväggar måste dynamiskt kunna värdera och hantera enheter utifrån roll och uppträdande i såväl fasta som trådlösa nätverk.

Flexibel orkestrering: SD-WAN och molnet gör det enklare och mer flexibelt att hantera säkerhet och VPN på enhetsnivå i alla typer av nätverk. Nya enheter och platser kan säkras utan behov av att addera hårdvara eller ens fysiskt besöka platsen. Det ger samma höga säkerhet på hemmakontor och tillfälliga lokaler som på den ordinarie arbetsplatsen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00