IP-Only inviger fibernätet i Duved, Åre kommun
Hem Leverantör IP-Only inviger fibernätet i Duved, Åre kommun

IP-Only inviger fibernätet i Duved, Åre kommun

Publicerat av: Redaktionen

Med dagens invigning av fibernätet i Duved får nu över två hundra hushåll i Duved möjlighet till höghastighetsfiber från IP-Only.

Nästa år fortsätter fibersatsningen då tusentals adresser i Åre kommun får möjlighet att koppla upp sig mot det nya nätet. IT-Kanalen.se

– Med fortsatt goda samarbeten och dialog med de jämtländska kommunerna kommer IP-Only att investera hundratals miljoner i utbyggnad av fibernät i regionen under de närmaste åren, säger Nils Johansson, regionchef Norr på IP-Only

Arbetet med att bygga ut morgondagens fibernät tar inte semester. 

I dag, 28 december, inviger IP-Only fibernätet i Duved i Åre kommun. Med detta förbereds anslutning av över 200 hushåll i Duveds tätort. Detta är ytterligare ett led i arbetet IP-Only haft i regionen under 2016. Företaget satsade 26 miljoner kronor under året i Åre kommun, och startade byggnation i åtta områden som förväntas klara under första kvartalet 2017.

– Att inviga fibernät är något av det roligaste i mitt arbete. Vi brinner för att bygga ut nätet så fort som möjligt, till så många som möjligt. Alla är välkomna i morgondagens informationssamhälle, säger Per Norrthon, etableringschef på IP-Only .

– Jag vill också rikta ett tack till jämtlänningarna som visat en stor förståelse för alla byggnationer som vi genomför just nu. När man bygger i så stor skala som vi gör just nu, under relativt kort tid, är det naturligt att det kan bli lite stökigt stundtals,säger Per Norrthon .

Under 2017 kommer IP-Only bland annat fokusera på företag och flerfamiljshus i de centrala delarna av Åre kommun. Vidare kommer företaget att starta upp landsbygdsprojekt i samma kommun, vilket innebär att flera tusen hushåll har möjlighet att ansluta sig till IP-Onlys fibernät.

– Med fortsatt goda samarbeten och kontinuerlig dialog med de jämtländska kommunerna kommer IP-Only att investera hundratals miljoner i utbyggnad av fibernät i regionen under de närmaste åren. Digitaliseringen är här, och det roliga har bara börjat, säger Nils Johansson, regionchef Norr på IP-Only .

IP-Only kommer att inviga nät i fler kommuner i Jämtland under nästa år, där Åre och Östersund blir först ut under första kvartalet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>