IP-Only första operatör i Sverige med SD-WAN – ett smartare sätt för företag att hantera nätlösningar
Hem Nyheter IP-Only första operatör i Sverige med SD-WAN – ett smartare sätt för företag att hantera nätlösningar

IP-Only första operatör i Sverige med SD-WAN – ett smartare sätt för företag att hantera nätlösningar

Publicerat av: Redaktionen

IP-Only har erfarenhet att leverera några av Sveriges största nätlösningar till flera av de mest krävande kunderna, såsom Svenska Spel, Systembolaget och Clas Ohlson.

IP-Only första operatör i Sverige med SD-WAN – ett smartare sätt för företag att hantera nätlösningarNu blir företaget först i Sverige med SD-WAN genom att piloter nu inleds med kunder och större företag som är verksamma i branscherna retail, bank och finans samt bygg.

– Det kommer ibland tillfällen då man står inför en större branschförändring. Det här är ett sådant tillfälle. När vi tar fram nya tjänster som Smart-WAN är det därför viktigt att vi gör det i nära dialog med våra kunder, säger Fredrik Lindros, Go-to-market Director på IP-Only.

IP-Onlys tjänst Smart-WAN innebär helt nya sätt att använda ett WAN för it-chefen och it-avdelningen.

  1. Flexenkelt. Smart-WAN lyckas vara både flexibel och enkel på samma gång. Jämfört med traditionellt WAN där utrullningen av en eller flera verksamhetsställen tar relativt lång tid, utgår Smart-WAN istället från att så snabbt som möjligt få upp WAN:et, och i efterhand lösa det mer komplexa. Det här leder till att kunderna kan vara flexiblare och snabbare få upp nya ställen i WAN:et. Dessutom kan hastigheten och kapaciteten ändras genom några få knapptryck i det nya gränssnittet.
  2. Transparent. Genom enkla gränssnitt kan man få en överblick och återkoppling över alla siter och i realtid följa SLA:er (servicenivåer), och vilka applikationer som används i nätet. Transparensen leder till att företaget kan få sitt WAN att blir stabilare då man kan ge affärskritiska tjänster högsta prioritet med ett knapptryck – borta är komplexa konfigurationer för att åstadkomma effektiv prioritering i WAN:et.
  3. Molnanpassat. Smart-WAN är från början byggt för att arbeta tillsammans med de allt populärare molntjänsterna. Molnresurser görs enkelt till en naturlig del av WAN:et oavsett om molnet är på internet eller är privat. Att effektivt använda molntjänster utan att skapa centrala beroenden är en realitet redan nu och att inkludera molnet i WAN:et blir numera lika enkelt som att handla i en onlinebutik.
  4. Säkert. Enkelhet och flexibilitet är viktigt för Smart-WAN, men aldrig på bekostnad av säkerhet. Att kunna hantera kryptering av trafik, få möjligheten att skydda sig mot skadlig trafik så nära källan som möjligt och prioritera ned trafik som inte är kritisk för verksamheten är självklart för Smart-WAN.

– Alla goda ting är tre, men med Smart-WAN är de faktiskt fler. Vi skapar tjänsten utifrån trenden där allt fler it-chefer efterfrågar enklare resor mot molnet med ökad transparens, flexibilitet och säkerhet. När it-chefen frågar efter flexibilitet är Smart-WAN svaret, säger Mikael Westerlund, CTO på IP-Only.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>