IP-Onlys vd Frida Westerberg vann telekompris

Under kvällen på Telekomgalan 20 februari delades ett Telekompris ut för extraordinära bedrifter under det gångna året.

IP-Onlys vd Frida Westerberg vann telekompris 1
Frida Westerberg, vd och koncernchef på IP-Only

Frida Westerberg, vd och koncernchef på IP-Only, vann kategorin ”Årets kvinnliga förebild” med motiveringen ”fick ta över ett IP-Only som var i allt annat än toppform, men har energiskt och entusiastiskt lotsat bolaget genom en stor förändringsresa”.

Frida utsågs till vd och koncernchef för IP-Only i mars 2018 och har under mindre än ett år gjort en mängd operationella och organisatoriska förändringar, inte minst flera nyckelrekryteringar som bland annat gjort att företaget nu är branschledande gällande jämställdhet i företagsledningen.

Under 2018 genomfördes även förändringar inom byggorganisationen där arbetet numera sker i etapper med mer lokal närvaro vilket har resulterat i ökad effektivitet och kvalitet i den så samhällsviktiga fiberutbyggnaden på landsbygden. Under 2018 byggde IP-Only mer än företaget någonsin gjort på landsbygden och kommer att öka utbyggnaden ytterligare i år.

Frida Westerberg har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och började karriären på Goldman Sachs i London. Innan IP-Only hade hon ledande positioner inom Bonnierkoncernen, bland annat som vice vd på SF Studios.

Telekompriset delades ut under Telekomgalan den 20 februari på Grand Hôtel i Stockholm. Priset och prisutdelningen är instiftat och arrangerat av Telekomnyheterna.