IP-Only i samverkansavtal – med målet att överträffa regeringens bredbandsmål
Hem Nyheter IP-Only i samverkansavtal – med målet att överträffa regeringens bredbandsmål

IP-Only i samverkansavtal – med målet att överträffa regeringens bredbandsmål

Publicerat av: Redaktionen

Enköpings kommun och IP-Only har tecknat ett samverkansavtal för att på effektivast möjliga sätt ansluta fibernätet till medborgarna – och därmed lägga grunden för det nya digitala samhället.

Ambitionen är tydlig: samtliga, 100 procent, av kommunens medborgare ska ha tillgång till snabbt och stabilt fibernät senast år 2019. Med detta når IP-Only i samverkansavtal – med målet att överträffa regeringens bredbandsmål 2Enköpings kommun högre, och bygger snabbare, än regeringens nya offensiva bredbandsmål.

Arbetet med att digitalisera Sverige går vidare. I dag presenteras det senaste, av många, samverkansavtal som fiberoperatören IP-Only slutit. Denna gång med Enköpings kommun. Med detta skapas möjligheter att på ett effektivt och tryggt sätt erbjuda fler medborgare fiber. Och målsättningarna är offensiva.

• Minst 65 procent av alla hushåll och företag inom Enköpings kommun ska senast år 2017 ha erbjudits bredband med minst 100 Mbit/s.
• 100 procent av alla hushåll och företag i Enköpings kommun ska senast år 2019 ha erbjudits bredband med minst 100 Mbit/s.
• Samtliga kommunens verksamhetsställen ska senast år 2018 vara anslutna med fiber.

– Den digitala infrastrukturen är viktig för samhället, inte minst för att digitaliseringen gör att vi kan möta framtidens behov genom bland annat fler e-tjänster. Samverkansavtalet är ett viktigt steg för att nå dit. Genom avtalet kan invånarna i Enköpings kommun erbjudas ett snabbt och stabilt bredband, säger Helena Proos (S), kommunstyrelsens ordförande på Enköpings kommun .

Regeringen har ett mål om att 95 procent i hela landet ska ha tillgång till fibernät med 100 Mbit/s senast under år 2020.

– Vi, tillsammans med Enköping, har högre mål än så. Vi vill nå 100 procent – ett år tidigare. Och om man utgår från informationsmöten vi haft i kommunen, som samlat  fler än 1 000 medborgare, så tror vi att det målet kommer att nås,säger Filip Åberg, försäljningschef landsbygd på IP-Only .

– Kommunens målsättning är att alla i Enköping ska ha tillgång till öppna och operatörsneutrala nät, och jag är både glad och stolt över att vägen dit går genom oss på IP-Only. Jag ser fram emot ett gott samarbete med kommunen och att kunna erbjuda så många som möjligt, så fort som möjligt, den digitala infrastruktur som framtiden kommer att kräva, säger Mats Olofson, senior affärsutvecklare på IP-Only .

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>