Efterfrågan på affärsnära it gör Cygate lila
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Ipeer-förvärvet ska hjälpa Cygate nå 300-procentsmål

Ipeer-förvärvet ska hjälpa Cygate nå 300-procentsmål

Publicerat av: Redaktionen
Patrik Olsson, vd för Cygate.

Patrik Olsson, vd för Cygate.

När Telia nu förvärvar Ipeer är tanken att stärka deras och Cygates gemensamma erbjudande kring molntjänster. Målet är att öka den totala tjänsteaffären med 300 procent de närmaste fem åren.

Vd Patrik Olsson är mycket tydlig med vart stora delar av Cygate är på väg. Det är ungefär samma riktning som de flesta andra integratörer och återförsäljare i branschen följer, nämligen åt tjänstehållet.

Förvärvet av Ipeer som Cygate-ägaren Telia nyligen gjorde innebär ett stort steg framåt i den strategin, säger han.

– Ipeer har en effektiv produktion och har kommit väldigt långt när det gäller automatisering inom publika moln, säger han.

Cloud connector är styrkan

Ipeers plattformar och kunnande ska hjälpa dem att nå målet för tjänstesidan som inkluderar cloud med 300 procent räknat från maj i år, då strategin sattes, fram till 2018. Cygate har sedan tidigare en hög kompetens kring datacenter men har inte varit särskilt starka på molnleveranser. De har med andra ord gärna byggt privata moln åt kunder, hos kunder, men inte levererat särskilt mycket kapacitet från egna datacenter – vilket man nu alltså kommer att kunna göra i högre grad.

– Fast en av våra unika fördelar är att kunna koppla ihop molnen med vår integrationskompetens och kompetens kring säkerhet, att vara en cloud connector, säger Patrik.

Ipeer kommer att ingå i ett nytt affärsområde som får namnet Cloud och som kommer att rymma personal från både Cygate och Ipeer.

Kommer ni att rekrytera personal utifrån också?

– Nej, nu är vi väldigt väl rustade med både Ipeers och vår egen kompetens.

Och i synnerhet efter Telias hemtagning av Cygate i somras är man också tämligen väl rustad vad gäller säljkåren. Det var också en av tankarna bakom omstruktureringen, som bland annat innebar att Patrik Olsson tog över som vd på Cygate.

– Med en stor säljkår både hos Telia och hos mig kommer vi ju att kunna adressera väldigt många kunder med den här typen av lösningar och tjänster.

Positivt möte med Ipeer-folket

Patrik ser en gigantisk marknad. Han säger att han hör diskussioner kring hur man ska ta sig ut i molnet hos företag ”överallt”.

Vilka utmaningar ser du nu för er del?

– Som vid alla förvärv handlar det till stor del om att ta hand om kompetens och kultur på ett bra sätt, och att integrera bolaget med vår affärsmodell och få med alla på tåget.

– Nu är det väldigt positivt mottaget hos medarbetarna [hos Ipeer], som jag träffade i förra veckan. De tycker att det är spännande [och verkar uppskatta att få ingå i en verksamhet] som har ett jättestort bolag som Telia med stora resurser bakom sig, men att få rent konkret få arbeta i ett lite mindre bolag som Cygate.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>