Ipeer Hosted VMware bästa molntjänsten för andra året
Hem Leverantör Ipeer Hosted VMware bästa molntjänsten för andra året

Ipeer Hosted VMware bästa molntjänsten för andra året

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska cloudleverantören Ipeers Hosted VMware utsågs åter till bästa tjänst då Sveriges ledande forum för IT-proffs, tidningen Techworld testade sju av de största molntjänsterna. Bland övriga tjänster i testet fanns Amazon, Google, Microsoft Azure och Rackspace. Techworld fann stora skillnader mellan tjänsterna där Ipeers kombination av god prestanda, enkel administration, snabb support och prisvärdhet låg i topp med betyget 85 av 100. Ipeer är en del av Cygate Cloud inom Telia och molntjänsten erbjuds även av Cygate.

Ipeer bedömdes ha en flexibel och bra portal med vCloud Director och ytterligare förbättrade nätprestanda från fjolåret med en uppmätt hastighet in på 958 och ut på 964 megabit. Techworld anmärkte på fördelarna av att ha en svensk leverantör och summerade:

Ipeer har ett funktionsrikt och snabbarbetat gränssnitt när man vant sig vid det. Grymma nätprestanda och bra kringfunktioner erbjuds av och det känns som att ha ett eget datacenter, fast på annan plats… … sammantaget anser vi idag att Ipeer har en mycket bra och prisvärd lösning och ställer dem högst på pallen.”cloud_yes

– Ipeers och Cygates Hosted VMware har vuxit med 74 procent 2015, ett stabilt, säkert och snabbt svenskt moln från en flexibel leverantör är det man idag söker, vare sig man är e-handlare, flygbolag eller annat. Vi har trots tillväxten uppgraderat såväl hårdvara och nät under året och vi skall fortsätta att vässa Sveriges bästa moln, Fredrik Strandlund, tf chef för Ipeer och Cygate Cloud.

– Vilken oerhörd bekräftelse att Ipeer har utvecklat en tjänst som ligger helt rätt i tiden. Som teknologipartner är vi stolta och glada att vår teknologi möjliggör Ipeer att vinna i konkurrens med globala aktörer och att deras tjänster kommer levereras till Svenska och Nordiska kunder, säger VMwares Sverigechef Per Gustafsson.

Techworld utgick ifrån ett mer krävande scenario än i föregående test, med ett företag med behov av maximal CPU och RAM som främst använder Windowsservrar, och vill placera dessa i molnet för att spara tid och pengar. Tidningen skapade en servermiljö med maximalt likartad konfiguration för infrastrukturmolntjänster (IaaS) hos leverantörerna. Då Techworld testade en tjänst per leverantör föll valet hos Ipeer på Hosted VMware. Sedan kördes prestandatest på disk (IOMeter) och nätverk (Speedtest.net), disktest och CPU-hastighetstest (Geekbench 3). Techworld bedömde också hur lättadministrerad miljön var, vilka kringfunktioner som fanns och hur enkelt det var att komma igång.

Techworld fann att alla leverantörerna hade kunnat fungera i tidningens scenario, men hittade stora skillnader vad gäller användarvänlighet och vitala kringfunktioner. Hos flera av leverantörerna kunde man exempelvis inte ladda upp egna ISO-filer själv

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>