IPsoft lanserar 1Desk – röststyrd AI-tjänst för helautomatiserad IT och alla sorters kontorsproblem
Hem NyheterAI IPsoft lanserar 1Desk – röststyrd AI-tjänst för helautomatiserad IT och alla sorters kontorsproblem

IPsoft lanserar 1Desk – röststyrd AI-tjänst för helautomatiserad IT och alla sorters kontorsproblem

Publicerat av: Redaktionen

Medarbetare kan direkt få automatiserad hjälp att byta lösenord, kontrollera reseräkningar, ändra semester, ansöka om friskvårdsbidrag, lägga upp projektgrupper, hitta raderade mejl, beställa flygbiljetter och hyrbil – och allt annat som normalt utförs av dedicerade medarbetare på olika avdelningar i organisationen.

IPsoft lanserar 1Desk – röststyrd AI-tjänst för helautomatiserad IT och alla sorters kontorsproblem 2IPsoft, ledande inom AI-lösningar för stora företag och organisationer, lanserar 1Desk, en helautomatiserad plattform för digital arbetskraft. 1Desk är den första plattformen i sitt slag som integrerar front- och back-office-funktioner i ett och samma autonoma gränssnitt. Användaren kan interagera med 1Desk både röststyrt och i chattform i en enkel dialogruta. 1Desk lär sig dessutom att lösa problem maximalt effektivt genom att kontinuerligt följa de olika supportavdelningarnas arbete.

1Desk kombinerar den marknadsledande AI-kollegan Amelia med automatiserade processer för hela företagets IT-infrastruktur i ett och samma gränssnitt för bland annat HR, administration och ekonomi – och ersätter många komplexa uppgifter som ofta sträcker sig över flera arbetsområden.

Dessutom kan medarbetarna tala på ett naturligt sätt med Amelia, precis som de skulle prata med en annan kollega. Amelia kan svara på allt ifrån ”varför är inte min kvittoredovisning genomförd?” till ”installera Office 365 på min dator, tack”.

Plattformen kan liknas vid en slags bemanningstjänst som bidrar med digitala medarbetare i form av virtuella ingenjörer- och administratörer till verksamheten, i kombination med kognitivt smarta verktyg och funktioner som hela tiden aktivt samspelar med varandra.

– 1Desk förenar kognitiv front-end-service med automatiserade processer back-end, och resultatet är marknadens första automatiserade end-to-end lösning. Det sätter användarna i direkt kontakt med alla servicefunktioner och tar bort behovet av en mänsklig mellanhand samtidigt som det effektiviserar hela arbetsprocessen, säger Chetan Dube, vd och grundare av IPsoft.

1Desk effektiviserar processer och maximerar produktiviteten hos företag och organisationer genom att riva ner silos och modernisera hela användarupplevelsen. Genom att bygga broar mellan olika affärsområden och automatisera vissa roller, frigör 1Desk resurser för medarbetarna som istället kan öka sin kreativitet och personliga utveckling, samtidigt som man ökar tillväxten, avlägsnar ineffektiva processer och kan nå nya affärsmål.

Phil Fersht är vd och chefsanalytiker hos HfS samt medförfattare till en ny rapport som visar att en engagerande användarupplevelse i grunden skapas genom att integrera kognitiv teknik i organisationsprocesserna.

Han menar att:

–  Amelia blir en katalysator som driver den digitala utvecklingen mot en ”OneOffice”-upplevelse. Vi måste börja bryta ner dessa gamla silos som hindrar affärsverksamheterna och istället börja stötta kundernas behov, i realtid.

Med 1Desk kan användarna både be om information och starta olika processer, helt enkelt genom att be Amelia att hjälpa till. Maskininlärning bidrar samtidigt till en automatiserad och kontinuerlig förbättring av verksamheten: När mänskliga ingenjörer eller supportpersonal tar sig an problem manuellt, övervakar 1Desk hela tiden aktivt processen och extraherar data från de aktiviteter som utförs för att förbättra framtida åtgärder.

Tre olika funktioner i 1Desk gör detta möjligt:

  • Fully Qualified Tasks (FQTs) – Amelia uppdateras ständigt efter senaste policys och regulatoriska protokoll inom sitt område. Om någonting förändras känner Amelia av det direkt och justerar lösningarna och sin dialog för att hantera uppgifterna på bästa sätt.
  • The Cognitive OS (CogOS) ­–Amelias kognitiva egenskaper innefattar en asynkron och varierande kommunikation som anpassas efter uppgiften i fråga. Amelia kan utföra uppgifter som i annat fall hade krävt flera personer under en längre tidsperiod vilket i sin tur minskar arbetsbördan.
  • Clairifying QA (CQA) – Genom att lagra data och historik kan Amelia enkelt lära sig att identifiera uppgifter som liknar varandra för att effektivisera interna processer. Om en användare exempelvis lägger in ett ärende hos Amelia om att företagets email-server krånglar kommer Amelia att använda sig av CQA-funktionen för att bearbeta den data som finns tillgänglig, identifiera problemet och verkställa de åtgärder som är bäst lämpade för situationen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>