Iran brinner samtidigt som världens första feministiska revolution utspelas med landets tusentals protestanter.
Hem TEKNIK Iran brinner samtidigt som världens första feministiska revolution utspelas med landets tusentals protestanter.

Iran brinner samtidigt som världens första feministiska revolution utspelas med landets tusentals protestanter.

Publicerat av: Redaktionen

En modig kamp över att kontrollera narrativet har resulterat i ett upplopp som fått stor spridning över hela världen – samtidigt som regimen strypt tillgång till internet för att begränsa invånarnas kontakt med omvärlden.

I den oroliga händelseutvecklingen i Iran vill Venizum och medgrundaren Maziar Nodehi genom initiativet Letter To Iran se till att fler röster lyfts fram och att fler människor trots språkbarriärer kan kommunicera med de drabbade i Iran och uttrycka sitt stöd i kampen mot frihet.

– På grund av sanktionerna i landet och att regimen stängt ner internet och andra kommunikationskanaler är det viktigare än någonsin att vi hittar andra sätt att nå fram, säger Maziar Nodehi, medgrundare och CRO, Venizum.

Iran brinner samtidigt som världens första feministiska revolution utspelas med landets tusentals protestanter.

Maziar Nodehi

Internet och sociala medier spelar en avgörande roll för att världen ska kunna ta del av händelseutvecklingen i Iran och påverka utsatta människor med det stöd de förtjänar. Människor fängslas, regimen har stängt ner internet och samtidigt uppges landets säkerhetsstyrkor skjuta skarpt mot civila och framtidens ingenjörer och it-utvecklare. Venizum och medgrundaren Maziar Nodehi vill nu använda det unika med sin teknik i ett initiativ som syftar till att stötta våra medmänniskor i Iran. Detta görs genom att kombinera översättningstekniken på ett smart sätt med traditionell brevväxling.

Venizum gör det nu möjligt att översätta brev på en specifik landingssida för att skapa så träffsäker kommunikation som möjligt från västvärlden till våra medmänniskor i Iran.

– När regimen stängt ner dagens viktigaste kommunikationskanal, då ska vi kunna gå tillbaka till den offline version vi hade förr i tiden – brevväxling. Jag vet att det finns många där ute som vill hjälpa men vet inte hur, nu finns det ett konkret sätt genom vår teknik. Skriv ett brev till en medmänniska i Iran och uttryck ditt stöd för deras kamp mot frihet. Skriv på vilket språk du vill och låt Venizum ta hand om översättningen och distributionen av ditt brev.

-Detta resulterar att vi, trots språkbarriärer, kan nå fram. Venizum kommer att med ditt godkännande och med hjälp av ideella organisationer samla samtliga brev som skrivs till det Iranska folket och se till att dessa brev översätts till persiska (Farsi) och distruberas till den Iranska befolkningens brevlådor, fortsätter Maziar Nodehi, medgrundare och CRO på Venizum.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00