Hem Nyheter Iris bjuder in till Webinarium

Iris bjuder in till Webinarium

Publicerat av: Redaktionen

Digitalisering och automatisering på arbetsmarknaden – kompetensbehoven och yrkeshögskolans roll

Iris bjuder in till Webinarium 3Iris släpper rapport om tendenser och kompetensbehov på arbetsmarknaden samt bjuder in till webinarium fredag 27 november kl 13. Cybersäkerhetsspecialist Robert Willborg gästar.

Tendenser om digitalisering och automatisering sammanställt i en rapport

Den 27 november släpps Iris rapport ”Digitalisering och automatisering på arbetsmarknaden – en rapport om kompetensbehoven och yrkeshögskolans roll”. Den är framtagen utifrån dialoger med 191 arbetsgivare kring kompetensbehov kopplat till digitalisering och automatisering. Rapporten redovisar insikter från dialogen med anställande företag, branschorganisationer, från relevanta rapporter och nyheter inom området och presenteras i ett livesänt webinarium 27 november.

Webinarium fredag 27 november kl 13-14

Hur påverkar digitalisering och automatisering kompetensbehoven inom industrin, den offentliga sektorn och fastighetsbranschen? Hur förändras efterfrågade kompetenser och yrkesroller inom cybersäkerhet och dataanalys? Vilka möjligheter bidrar digitalisering och automatisering med?

Under webinariet presenteras ett par större tendenser kopplat till frågorna ovan, tillsammans med konkreta exempel från verksamheter och organisationer i landet.

Medverkande 

Martina Berg, affärsområdeschef Yrkeshögskola på Iris
Initiativtagare till rapporten.

Robert Willborg från e-learningföretaget Junglemap

Robert berättar mer om digitalisering i stort från ett säkerhetsperspektiv – med en liten djupdykning inom cyberpsykologins inverkan på cybersäkerhet.

Anmälan

www.iris.se/webinariumEn länk till webinariet skickas till den mail du uppgivit i anmälan.

Rapporten kopplad till expansion inom yrkeshögskolan

Rapporten är kopplad till Iris satsning på yrkeshögskolan. I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling – allt för att förbereda människor inför dagens morgondagens arbetsmarknad. Under 2021 planerar Iris etablera Iris Yrkeshögskola med skräddarsydda utbildningar för att säkra framtidens arbetsmarknad och kompetensförsörja branscher inom digitalisering och automatisering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>