Panasonic lanserar nytt studiokamerasystem
Hem Produkt Nyheter Panasonic lanserar nytt studiokamerasystem

Panasonic lanserar nytt studiokamerasystem

Publicerat av: Redaktionen

 Panasonic Business har på ISE-mässan 2018 tillkännagivit lanseringen av ett nytt studiokamerasystem riktat till produktions-, uthyrnings- och live event-marknaderna.

Panasonic lanserar nytt studiokamerasystem 2Lanseringen av nya AK-UC4000 med 35mm MOS-sensor innebär en utökning av Panasonics studiokamerasortiment. Enheten är utrustad med utgångar i både Ultra HD och Full HD och kommer att levereras under hösten 2018, i såväl Europa som Nordamerika.

AK-UC4000 blir företagets flaggskeppsstudiokamera och lanseras tillsammans med en ny kamerakontrollenhet (AK-UCU600). Både kameran och kontrollenheten har samma format som UC3000-systemet, men erbjuder dessutom en 4,4K-bildsensor i UHD, som ger 2000 TV-linjer och ett S/N på 62dB. 2 x 12G SDI och 4 x 3G (två gånger 4 x 3G finns som tillval) är standard. Alla utgångar kan självständigt stödja HDR (HLG) och SDR.

Ett Media över IP-gränssnitt (MoIP) med SMPTE-2022 och SMPTE-2110 för fjärrkonfigurationer kommer finnas tillgängligt under hösten 2018. Dessutom kommer AK-UC4000-kamerasystemet att innehålla stöd för omkopplingsbart 2x, 3x och 4x höghastighets-HD som standard senare i år.

Kameran visas på ISE 2018 in Amsterdam som en del av ett studiosystem bestående av en AK-UCU600-kamerakontrollenhet, AK-HRP1000-fjärrkontrollpanel och AK-HVF100 LCD-färgsökare.

– Panasonics nya studiokamerasystem ger utmärkt valuta för pengarna, säger Stefan Hofmann, Panasonic Manager Sales Engineering Live Operation. Det som verkligen är unikt är att det finns ett stort antal Panasonic-produkter, som t ex EVA1, VariCam LT, PTZ-kameror och andra kameror från det professionella sortimentet, som kan styras av samma fjärrkontrollpaneler – HRP1000 och HRP1005. Inom live event-produktion är detta ovärderligt.

För mer information om Panasonic Broadcast & ProAV, vänligen besök: http://business.panasonic.eu/broadcast-and-proav

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>