Ishtar Touailat är Framtidens kvinnliga ledare 2018
Hem Kvinnor på Kanalen Ishtar Touailat är Framtidens kvinnliga ledare 2018

Ishtar Touailat är Framtidens kvinnliga ledare 2018

Publicerat av: Redaktionen

[Kvinnor på Kanalen] Ishtar Touailat, innovationchef, Tieto datadrivna affärer Sverige, koras till Framtidens kvinnliga ledare 2018 av Sveriges chefsorganisation Ledarna.

Ishtar Touailat är Framtidens kvinnliga ledare 2018 2För tolfte året i rad rankas landets 75 främsta chefer som är kvinnor som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap.

— Det svenska samhället behöver nya chefer med en modern ledarstil, säger Ledarnas ordförande Annika Elias. Vi ser i Ishtar Touailat en lyhörd, värdedriven och modig person med en oskattbar förmåga att såväl driva innovation som att se sina medarbetare. Ett sant ledarskap för framtiden.

Juryns motivering lyder:

Ishtar Touailat kan inte placeras i ett vanligt organisationsschema. Både inom ramen för Tieto och utanför far hon fram som en virvelvind och när vi andra gnuggat dammet ur ögonen har gamla sanningar slutat gälla och världen framstår i en helt annan dager. Hon har tagit makten över kaoset som en gång påtvingades henne och gjort den till sin superkraft. Orädd och med en tydlig kompass för ett inkluderande ledarskap skapar hon sammanhang där nya lösningar på gamla problem kan odlas. Detta gör Ishtar Touailat, innovationschef Tieto, till nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2018.

— Jag tror att framtidens ledarskap måste vara innovativt, inkluderande och framsynt för att kunna tackla utmaningar och skapa förändring, dessutom ger jag många chansen att se en ledare de aldrig sett förut men kan identifiera sig med – därför känner jag mig hedrad över titeln Framtiden kvinnliga ledare 2018, säger Ishtar Touailat. Jag hoppas att jag uppmuntrar fler kvinnor som inte ser sig som den typiska chefen att våga satsa och avancera till ledande positioner.

Som innovationschef är Ishtar ansvarig för Tietos inkubator (AI och Big Data), som är Europas enda sådana. Under 2017, vilket var första verksamma året, omsattes ca 25 miljoner SEK. Inom inkubatorn utvecklas mjukvaruprodukter inom AI och IOT för den kommersiella marknaden. Ishtar är ansvarig för budget och resultat för alla innovationsprojekt. Samtliga deltagare i projekten, vanligen 50 – 100 personer, rapporterar direkt till Ishtar.

Utmärkelsen delades ut av finansminister Magdalena Andersson (S) under en gala i Ledarnas hus i Stockholm.

För research och kvalitetssäkring av listan ansvarar WES, Women Executive Search.

Läs mer om FKL och hela listan med alla kandidaterna

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>