IT-bolaget Nethouse expanderar kraftigt i Linköping – vill växa med 50 procent i Östergötland

2008 slogs Nethouse upp portarna till kontoret i Linköping och där arbetar idag drygt 20 personer.

IT-bolaget Nethouse expanderar kraftigt i Linköping  – vill växa med 50 procent i Östergötland 1
Åsa Danell, platsansvarig Nethouse Linköping

Nu vill bolaget bredda sig inom systemutveckling och inleder nu en stor satsning på Linköpingskontoret och förväntas initialt rekrytera ett tiotal nya medarbetare. Nethouse ser Östergötland som en nyckelregion för bolagets framtida tillväxt.

Nethouse är ett it- och managementkonsult-bolag som jobbar med affärskritiska lösningar. Bolaget startades i Örebro 1998 och har sedan starten haft ett tydligt tillväxtfokus. På Nethouse kontor i Linköping har det vuxit fram en tydlig ambition.

– I Linköping vill vi verkligen växa ordentligt. Östergötland är en expansiv region med mycket intressanta uppdrag där vår kompetens och vårt engagemang har stor potential. Vi har historiskt arbetat mycket med verksamhetsfrågor på vårt kontor och anlitat våra kollegor runt om i landet då vi inte haft kapacitet på systemutvecklingssidan. När det kommer till verksamhetsförståelse och hur vi kan använda teknik ligger vi mycket långt framme men sedan har vi inte haft kapacitet på plats att bygga de lösningar som vi föreslagit. Det vill vi ändra på nu och har stakat ut en tillväxtresa för vår verksamhet, säger Åsa Danell, platsansvarig Nethouse Linköping.

Det har uppmärksammats även från sidan – något som lockade över Nethouse nya konsultchef Håkan Hahn från Sogeti.

– Jag har följt Nethouse resa i Östergötland utifrån i mina tidigare roller och hela tiden imponerats över hur de löser uppgifter genom att söka det riktiga problemet. Att de dessutom är oerhört engagerade har märkts tydligt även från sidan. Nu är det dags för nästa steg i tillväxten för Nethouse och där blev jag tillfrågad om jag ville vara med. Jag behövde inte fundera länge på det, förklarar Håkan Hahn, konsultchef Nethouse Linköping, och fortsätter:

– Det är ett bolag med ett mycket starkt erbjudande mot kund men också ett minst lika starkt erbjudande mot medarbetarna. Det är viktigt för att kunna konkurrera om rätt kompetens idag. Att de dessutom ligger långt framme inom att automatisera manuella processer med hjälp av mjukvarurobotar var ett extra plus.

Östergötland en nyckelregio

Regionen Östergötland är expansiv på många olika sätt.

– Antalet bolag som växer är många och det används mycket spännande teknik för att lösa dagens utmaningar som digitaliseringsutvecklingen ger företag idag. Bland annat finns det ett flertal fintech-bolag lokalt som är mycket teknikintensiva. Jakten på medarbetare med rätt kompetens och inställning är något som många i branschen arbetar kontinuerligt med, där är vi på Nethouse inget undantag. Vi tror på Östergötland, avslutar Åsa Danell, platsansvarig Nethouse Linköping.