IT-chefer missar kopplingar mellan företagsnätverk och medarbetarnas upplevelser under ökande digitalisering
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE IT-chefer missar kopplingar mellan företagsnätverk och medarbetarnas upplevelser under ökande digitalisering

IT-chefer missar kopplingar mellan företagsnätverk och medarbetarnas upplevelser under ökande digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

Trots fortsatt efterfrågan på hybrida arbetssätt misslyckas globala IT-chefer inse hur deras företagsnätverk inverkar på medarbetarnas arbetsupplevelser.

Detta enligt den senaste undersökningen som släppts av HPE Aruba Networking, som visar att medan tre fjärdedelar av de tillfrågade anser att digitalisering är grundläggande både för att anställda ska kunna utföra sina jobb och för att attrahera och behålla talanger, så ser bara 55 procent nätverket som starkt relevant i frågan.

I undersökningen, som innehåller svar från 2 100 IT-chefer i 21 länder, undersöktes hur IT-cheferna för närvarande förhåller sig till företagsnätverket och bedömde i vilken utsträckning de och organisationen förstår dess roll som en affärsfrämjande tillgång samt vilken inverkan de ser som ett resultat av detta.

Nätverkets roll
Positivt är att IT- och företagsledare i allt högre grad inser vidden och omfattningen av nätverkets inverkan. Totalt 44% av IT-chefer menar att deras företag och dess ledning ser nätverket främst som ett verktyg för digital omvandling, medan ytterligare 33% menar att deras organisation ser nätverket som ett verktyg för en bredare omvandling av verksamheten. Däremot säger endast 23% att deras organisation ser nätverket enbart som en funktionell anslutning.

Resultaten pekade dock också på missade kopplingar när det gäller varifrån denna omvandling skulle kunna komma – särskilt när det gäller att leverera medarbetarupplevelser.

Koppla samman anställdas erfarenheter med nätverket

Tre fjärdedelar av tillfrågade IT-chefer anser att digitalisering är grundläggande både för att attrahera talanger och för att de anställda ska kunna utföra sina jobb. Samtidigt underskattas nätverks roll i att attrahera och behålla anställda ställt mot andra affärsområden, vilket får resultatet att samma IT-chefer rankar nätverket som den komponent i företaget med minst inverkan, eller den del med minst positiv effekt.

Denna påverkan blir tydlig när man ser till vad dagens nätverk anses kunna åstadkomma – endast 43% av IT-chefer säger att deras nätverk gör det möjligt för personalen att arbeta var som helst, och endast 34% håller med om att deras nätverk kan tillhandahålla sömlös uppkoppling. Sett till digital valfrihet är det ännu färre (29%) som säger att deras nätverk gör det möjligt för dem att erbjuda de anställda en BYOD-tjänst (Bring-Your-Own-Device).

IT-chefer missar kopplingar mellan företagsnätverk och medarbetarnas upplevelser under ökande digitalisering”Med tanke på förekomsten av och efterfrågan på flexibelt arbete verkar bristen på förståelse kring hur nätverket kan förbättra de anställdas upplevelser vara en särskilt farlig miss”, säger Sylvia Hooks, CMO, HPE Aruba Networking. ”Faktum är att ingen kan utföra sitt arbete nuförtiden utan nätverk. Men samtidigt som organisationer erkänner nätverket som en affärskritisk resurs för att förbättra sin digitala omvandlingsresa, går detta krav i dagens arbetsmiljö långt bortom att erbjuda en uppkoppling – en mer sömlös, effektiv, intelligent och säkert uppkopplad upplevelse är väsentlig.”

Var ger nätverket för närvarande avkastning på investeringarna?

De tre starkaste kopplingarna som IT-cheferna gjorde mellan nätverket och olika delar av verksamheten var effektivitet inom IT, driftseffektivitet och cybersäkerhet. Dessa är centrala delar av de flesta digitala omvandlingsprojekt.

Dessa var också de områden där respondenterna såg störst inverkan av nätverket. Kanske ännu viktigare är att de som har investerat i sina nätverk under de senaste två åren nu ser de största förbättringarna i affärsresultat. Jämförelsevis rapporterade de som inte har kunnat investera i nätverket 21 procentenheter mindre positiva effekter i genomsnitt inom alla affärsområden.

Investeringar är av yttersta vikt för att öka avkastningen från nätverk, men det är tydligt att det fortfarande finns outnyttjad potential för nätverket att stärka affärerna även inom andra områden. För att frigöra nätverkets verkliga potential bör budgeten kanaliseras till rätt infrastruktur –infrastruktur som moderniserar alla aspekter av nätverksdriften.

”Ett modernt nätverk stärker inte bara de anställdas upplevelse och locka till sig rätt talangpool, utan har också potential att ge effekt inom alla affärsområden”, avslutar Larry Lunetta, vice president portfolio solutions marketing, HPE Aruba Networking. ”Men för att förverkliga denna bredare omvandling måste IT-chefer omformulera diskussioner kring nätverk och börja tala i termer av affärsresultat snarare än tekniska specifikationer. Det är bara genom att göra detta som de kan visa för ledningen att investeringen korrelerar med positiv inverkan och skapar affärsmässiga värden.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00