Hem NyheterMolntjänsterMicrosoft IT-gurun James Whittaker till Microsoft TechDays!

IT-gurun James Whittaker till Microsoft TechDays!

Publicerat av: Redaktionen

Idag vrider och vänder många företag på varje automatiserad sten för att hitta möjligheter som inte kräver mänsklig förmåga.

IT-gurun James Whittaker till Microsoft TechDays! 3

James Whittaker – Microsoft TechDays 2019

För två år sen var James Whittaker för första gången Keynote speaker på TechDays. Då hans session var den mest besökta i TechDays historia kan Kistamässan stolt presentera att han kommer tillbaka med nya och spännande samtalsämnen.

I år kommer James att tala om hur man framtidssäkrar sin karriär och en framtida AI-värld ur ett mänskligt perspektiv.

Hur trivs man i en värld som ständigt automatiseras?

Och hur kommer ekonomin fungera när människor blir ersatta av AI?

James letar specifikt efter luckor i robotdominans för att hitta utrymme för mänsklig intuition.

– James Whittakers session kommer att ge deltagarna de verktyg som behövs för att utvecklas i den framtida värld som kommer snabbare än någon inser. Han menar att även om AI är en framtidsaffär, så är det viktigt att komma ihåg människors roll, även i en ekonomi med outtröttliga, metodiska maskiner – Ann Loggert Torp, projektledare för Microsoft TechDays.

James karriär sträcker sig över akademin, start-ups och toppföretag i IT branschen. 1986 var han den första att bli anställd med en datavetenskapsexamen hos FBI. James har sedan jobbat för framgångsrika IT-företag som IBM, Ericsson, SAP och Cisco med fokus på testautomation.

– TechDays firar 10 år och det är otroligt roligt att kunna erbjuda en så uppskattad föreläsare som James Whittaker till våra besökare. Han är en uppskattade kreatör, ledare och oerhört kunnig inom hur vi ska kunna kombinera det bästa av två världar, den mänskliga och den AI-baserade, avslutar Ann.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>