IT-Hantverkarnas grundare lämnar bolaget – Andreas Boo ny vd

Andreas Boo, ny sverigechef för IT-Hantverkarna från och med augusti.
Andreas Boo, ny sverigechef för IT-Hantverkarna från och med augusti.

IT-Hantverkarna, under Dustins vingar sedan 2012, får ny vd i Andreas Boo från och med augusti. Därmed lämnar tidigare vd och grundaren Göran Hjelte bolaget. “Det handlar inte om någon strategiförändring”, säger marknadsdirektör Eva Ernfors.

Anledningen till vd-bytet är enligt Eva Ernfors helt enkelt att Göran Hjelte “var klar” nu efter elva år med IT-Hantverkarna och vill göra något annat.

Pressmeddelandet från Dustin:

Andreas Boo blir ny Sverigechef för Dustins bolag IT-Hantverkarna som fungerar som en outsourcad IT-avdelning för små- och medelstora företag med regelbunden och lättillgänglig IT-hjälp. Andreas kommer närmast från en roll som VD för Tele2 och Telenors nätbolag Net4Moblity.

Andreas tillträder sin nya tjänst i augusti. IT-Hantverkarna finns på 22 orter runt om i Sverige.

– IT-Hantverkarna är en viktig del i Dustins erbjudande kring tjänster och lösningar där de ger handfast hjälp till små- och medelstora företag med deras IT-utmaningar. Med Andreas erfarenheter av att utveckla erbjudanden och hans ledaregenskaper stärker vi IT-Hantverkarna ytterligare, säger Georgi Ganev, VD på Dustin.

Andreas Boo efterträder IT-Hantverkarnas grundare Göran Hjelte.

– IT-Hantverkarna har gjort en spännande resa och jag imponeras av deras fokus på att arbeta med små- och medelstora företag och vara nära kunderna för att se till deras behov. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla IT-Hantverkarna som en del av Dustin, säger Andreas Boo.

Post Comment