IT-Kanalen finns idag på plats! Women in tech 2017

Intresset för 2017 års upplaga av Women in tech är enormt, vilket bevisas inte minst av att biljetterna tog slut på sju minuter.

Vi får ta del av inspiration från framgångsrika och erfarna kvinnor från den underbara värld av IT-Kanalen finns idag på plats! Women in tech 2017 1teknik och IT.

IT-Kanalen tar del av Women in Tech 2017, som är ett oerhört relevant forum för kvinnor inom tech och media, eventet har dessutom fått en stor legitimitet genom att hela branschen har slutit upp bakom det. Förhoppningen är att bolagen som är med och skapar konferensen sedan ska anamma en mer jämställd företagskultur i sina egna bolag och organisationer och föregå med gott exempel för andra bolag.

I programmet syns bland andra Cristina Stenbeck, Faviana Vangelius, vd för VR-studion SVRVIVE, Lena Olving, vd för Mycronic samt Emma Rosman, vd och grundare av Welcome App.

Tech och IT-industrin skriar efter kompetent personal. Att man då skulle missa att inspirera och uppmuntra halva befolkningen till att våga satsa på en karriär inom dessa branscher är helt galet, på samma sätt att tacka nej till den kompetens som redan finns. I framtiden kommer ju allting att vara tech.

Det gäller det att ge incitament till unga tjejer att förstå vad tech innebär och att det finns en plats för dem där.