IT-Kanalen träffade företrädare för bolagen under Almedalsveckan
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREADVANIA IT-Kanalen träffade företrädare för bolagen under Almedalsveckan

IT-Kanalen träffade företrädare för bolagen under Almedalsveckan

Publicerat av: Redaktionen

Tomas Wanselius från Caperio blir VD för det sammanslagna bolaget som kommer att heta Advania.

Hur och när personalen, 450 personer, flyttar ihop är inte beslutat men man behåller sina båda kontor i Liljeholmen och Bromma. Det ska ske så fort det passar.IT-Kanalen träffade företrädare för bolagen under Almedalsveckan 2

IT-Kanalen träffade Tomas och Mikael Noaksson från Advania på Almedalsveckan i Visby. Caperio hade bjudit in till ett seminarieprogram med tre talare på Gutekällaren som ligger på en central plats i Visby. De båda poängterade att syftet är att skapa ett gemensamt bolag och att det inte rör sig om ett löst samarbete mellan de båda.

Caperio talade om digitalisering och utbildning

På seminariet fick vi höra om utbildning och hur utbildare kan ta del av digitaliseringsprocessen i övriga samhället. Det är ett område som Caperio är bra på och ett exempel på hur Advania får en bredare portfölj med det nya köpet.

Köpet blev klart för tre veckor sedan. Caperio var börsnoterat så köpet har skett i en lite längre process där det handlar om att köpa upp tillräckligt många aktier för att Advania skulle kunna ta kontrollen över Caperio.

Tomas och Mikael berättade att de menar att de båda bolagen kan komplettera varandra på ett väldigt bra sätt. Man kan erbjuda fler lösningar till befintliga kunder.

Det nya bolaget blir förstås större och det innebär att man får en större och mer dominerande storlek på den svenska marknaden. Det i sin tur leder till förutsättningar för bättre villkor, exempelvis vid upphandlingar.

Tillväxtplanen är offensiv

Nya Caperio har dessutom en offensiv tillväxtplan som innebär att man vill växa och bli ännu större. Idag gör de båda bolagen lite olika saker och det betyder att man kan växa med hjälp av befintliga kunder.

-Vi behövde det som Avania är bra på, säger Tomas. Caperio har försökt bygga upp kunskap så att de kan erbjuda och sköta data i molnet men har ännu inte lyckats. Därför når man snabbare fram till målet genom att bli uppköpt. Advania har kommit mycket längre.

Det är inte bråttom att slås samman men integrationen har redan startat och kommer att fortsätta under hösten. Hur man flyttar ihop är en fråga om timing. Personalen har känt att företagen behöver varandra. Det handlar inte om att spara för att lyckas utan om att satsa framåt.

https://soundcloud.com/user-496019045/advaniapodden-nr-25-nar-tva-bolag-blir-ett

Den som vill veta mer om köpet och framtidsplanerna kan lyssna på Advaniapodden. Gå till https://advania.se.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>