IT-kanalen var där och temat var – ”Be Inspired”

IP Expo Nordic, eventet hölls i det vackra och arkitektdesignade Waterfront Congress Centre mitt i Stockholm.

Där har vi följt seminarier, fått många exklusiva intervjuer och mött många intressanta människor från hela världen.

fullsizerender-002Flera internationella företag inom IT-branschen satsar nu på Sverige då de anser att den svenska marknaden ligger långt framme i sin framtidsplanering. Många företag och utställare berättar att det i vissa länder finns en rädsla inför förnyelse, men att det här i Sverige finns en annan öppenhet inför nya lösningar. Om man lyckas att etablera sig i Sverige är det bra eftersom den europeiska marknaden följer de trender och den efterfrågan som finns här. Så nu var många här för att presentera sig och hitta nya partners.

Eventet hade många professionella ”speakers” från företag som t.ex. Microsoft, Amazon, Stockholms Stad och de var uppdelade i 6 teman:

KEYNOTE, AI+ANALYTICS AND IOT, NETWORKS & INFRASTRUCTURE,CLOUD & MOBILITY, CYBER SECURITY, DEVOPS & OPEN SOURCE.

Det genomgående budskapet från föreläsarna var att hålla allt enkelt, ha allt samlat på ett ställe, spara tid, bli mer effektiv och främst få en ökad säkerhet.

Alla nämner att det nu är en pågående revolution och att stora förändringar är på gång. Många tidskrävande uppgifter kommer att försvinna och enkelheten och tekniken kommer att ta över.

Utvecklingen går snabbt framåt och nu gäller det verkligen att vara ”united”, det betyder att vi måste samköra alla delar inom företaget som tidigare varit uppdelade på så många olika områden. Nu finns det fantastiska lösningar som verkligen kommer att förenkla företagets arbetsmetoder och öka effektiviteten.

Hur ska då företagen veta vilken den bästa lösningen är?

Att köpa ny teknologi är en utmaning. Nu är det inte vad produkterna kan gör för oss utan vad vi kan göra med produkterna.

Logi anlystics, Mark Lockwood, förklarar för oss hur företagen kan dra ner sina kostnaderna genom att samköra program. Han höll även ett img_2430föredrag under temat ”Built Analytics in a Big world”.

Simplivity, visade oss exempel på hur de arbetar med Båstad kommun och deras säkerhetsfrågor. De visade även hur multinationella företag nu lättare samarbetar.

Fuze, visade hur vi sparar tid och pengar med minskade resor, snabbare konferenser och ett nytt helhetstänkande.

(Samtliga företag kommer att bli presenterade i kommande artiklar på IT-kanalen med mycket intressant information).

Första dagen avslutades med ett snabbt möte med Alexander Bard efter hans deltagande i en paneldebatt angående artificiell intelligens. Han fick frågan hur han resonerar kring IT-utvecklingen.

Han säger under paneldebatten att:

-Maskinerna har redan tagit över!

-Nu är det social kompetens som behövs! (Mer om debatten i följande artikel).

Men ett nytt tänkande är på gång och vad ska vi välja?

IT-kanalen kommer att följa upp eventet där vi ingående presenterar olika företag och vilka lösningar de har att erbjuda. Allt för att ge er bättre information om vilka tjänster det finns för att få den bästa lösningen inom branschen.

 

 

Post Comment