IT-Kanalen var på plats Veeam On Tour – Stockholm
Hem EVENTEvent Bevakning IT-Kanalen var på plats Veeam On Tour – Stockholm

IT-Kanalen var på plats Veeam On Tour – Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Tisdagen den 14:e november så var det dags för Veeam On Tour, en tour som i år besöker 24 länder, att komma till Stockholm. IT-Kanalen var på plats och fick en inblick i företagets tankar och kommande lösningar.

IT-Kanalen var på plats Veeam On Tour - Stockholm 1

Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk säljchef för Veeam

På plats under dagen fanns större delen av den nordiska personalstyrkan sett till sälj, marknad och teknik. Dessutom fanns ett flertal av Veeams större samarbetspartners vilka tillsammans gav en intressant bild av det digitala, allt mer stressande, samhälle som håller på att växa fram. Ett samhälle där toleransnivån när det kommer till väntan blir allt lägre och även kortare nedtid kan få katastrofala följer för vissa företag. En förutsättning som även ställer allt större krav på Veeam som med sin alltid-tillgänglighets-strategi inte bara måste följa med utvecklingen utan snarare leda densamma mot nya lösningar och tjänster som hjälper företagets kunder att skydda sin data på bästa möjliga sätt.

– En viktig del att vara observant på är att vi, Veeam, bara är en av flera pusselbitar. Vi behöver våra partners, vi behöver hårdvara, vi behöver säljare tekniker med mera och det är denna samlade bild, utan svaga länkar som gör att vi tillsammans lyckas, berättar Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk säljchef för Veeam.

En förändrad världsbild
Vi står inför flera förändringar i vår vardag som bara för ett par decennier var helt otänkbara. Tänker vi tillbaka till 1998 så sa vi till våra barn att man inte skulle prata med främmande folk på internet och definitivt aldrig följa med främlingar någonstans. Idag så använder vi internet för att boka en Uber och åker iväg med en person som vi inte har någon som helst relation till. På samma sätt så träffar vi idag folk genom att svepa på en skärm i en app som tinder eller så åker vi på semester och bor hemma hos främlingar tack vare en bokning i något som heter AirBnB.

– Detta är däremot inte den största förändringen utan istället ser vi att vi i takt med att ny teknik fortlöpande presenterar nya möjligheter så förändras även vårt sätt att tänka och agera. Vi förväntar oss att när vi tar fram vår enhet så ska den fungera och utföra det vi önskar och detta omedelbart. Vi går mot en värld där allt är direkt, integrerat, personligt och framför allt alltid tillgängligt, berättar Victor vidare.
– Låt säga att du vill se en film och Netflix av någon anledning inte startar. Förr hade vi väntat på att de ska börja fungera men idag så tester vi kanske ytterligare en eller två gånger sedan byter vi helt sonika app vilket i värsta fall även kan innebära att vi inte heller kommer tillbaka. För vi har som sagt blivit bekväma och vill ha det som funkar nu såväl som i framtiden.

Data den nya maktfaktorn
Som alla vet så skapar vi enorma mängder data, en summa som dessutom ökar för varje dag som går och blickar vi fram mot 2021 beräknas vi ha 180 Zettabyte data och spendera 2,1 miljarder dollar på att analysera densamma. I denna summa så finns så klart även all den data som vi kanske inte direkt tänker på såsom alla data som exempelvis genereras av alla smarta bilar där både BWM men framför allt Tessla är lite av föregångare. Och det är denna data, eller rättare sagt vad vi kan göra med den som är makt, nu och i framtiden.

– Går vi tillbaka några decennier så var det pengar som styrde värden och den som hade obegränsade tillgångar var den som bestämde spelreglerna. I vår digitala värld så har denna makt förflyttats och numera är det den som äger data som har ett försprång.

Men med den ökade mängden data så måste vi även ha lösningar för att skydda denna data både mot externa hot men även för att snabbt och enkelt kunna återskapa data som gått förlorad på ett eller annat sätt, för som vi nämnt innan – företag förväntas och måste vara ”always on”.

– Med Veeam Suite 10 kan du enkelt återskapa allt från enstaka filer till hela system på så kort tid som 15 minuter. Ta som exempel att din bärbara dator blir stulen eller går sönder. Istället för att lägga tid på att jaga backupper, återskapa alla program och filer med mera så kan användaren bara gå till sin IT avdelning, kvittera ut en ny dator och alla laddas ner på minimal tid och användaren kan fortsätta där han/hon slutade som om ingenting hänt. Detta är lite av kraften med Veeam.

– Till detta vill jag även tillägga att vi även jobbar hårt med att ge våra kunder bästa möjliga valmöjlighet. Vi finns där oavsett var kunden vill placera sin data och vilka program som används. En kund ska alltid känna att data är hand/hennes och att denna kan flyttas helt fritt, avslutar Victor.

Det som gör allt detta möjligt är molnet. Men samtidigt så innebär molnet både ökade risker och vissa vedertagna missuppfattningar. Den största av dessa är också relaterad till säkerhet. För bara för att du använder en, eller multipla molntjänster, så finns det inget som säger att ditt data är säkert, att det är skyddat mot haverier eller att det går att återskapa vid en katastrof. Så vårt råd till dig är att se till att ordna med en väl fungerande, väl integrerad, lätthanterlig backuplösning, en lösning som låter dig testa såväl integritet som återskapande möjligheter, eller kort och gott – gör som 74% av Fortune 500 företagen, använd Veeams lösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00