IT-konkurrenter går nu samman och öppnar upp för kompetens över landgränserna
Hem NyheterTech News IT-konkurrenter går nu samman och öppnar upp för kompetens över landgränserna

IT-konkurrenter går nu samman och öppnar upp för kompetens över landgränserna

Publicerat av: Redaktionen

Det marknadsledande IT-konsultbolaget emagine stärker sitt utbud och förvärvar svenska Skillpark – en union som för samman de två svenska tech- pionjärerna Anders Gratte och Zoran Covic.

Förvärvet breddar emagines internationella räckvidd och växlar upp deras arbete inom nearshore- och fjärrkonsultlösningar – ett erbjudande som speglar framtidens sätt att arbeta på.

En kraftfull allians bildas när de svenska teknikexperterna och företagsledarna Anders Gratte, vd på emagine (tidigare ProData Consult) och Zoran Covic, vd på Skillpark skakar hand, efter att ha varit konkurrenter på den svenska techscenen under många år. Skillparks enorma internationella nätverk med frilansande IT-specialister baserade på distans i 19 olika länder kompletterar emagines tjänsteutbud och gör det möjligt för dem att förse framtidens kompetensförsörjning. Tillsammans hoppas de låsa upp ännu större marknadsandelar och nå målet att vara ett av Europas största konsultföretag inom affärs- och IT-konsulttjänster.

”Vi är mycket glada åt att kunna välkomna Skillpark ombord och jag ser fram emot möjligheten att få arbeta tätt med Zoran. Vi har samma ambitioner om att utmana den klassiska dynamiken som idag råder på konsultmarknaden och vi tror att det är en extremt viktigt att kunna erbjuda internationell kompetens om man ska ha ett flexibelt, skalbart och konkurrenskraftigt erbjudande. Deras unika plattform för distansarbete frigör IT-talanger på global nivå, vilket ger våra kunder tillgång till en stor pool av mätbara, effektiva topptalanger världen över till ett konkurrenskraftigt pris. emagine tror starkt på att nearshore- och fjärrkonsultlösningar är här för att stanna. Vi ser verkligen fram emot att ha med dem på vår resa.”, säger Anders Gratte, vd på emagine.

Zoran Covic, vd på Skillpark, var tidigare vd på Ework Group där han under åtta år växte bolaget från 3,8 miljarder SEK till 13,2 miljarder SEK i omsättning. Under 2021 grundade Zoran Skillpark, som idag har sex kontor i fem länder och ett omfattande internationellt nätverk av frilanskonsulter. Under samma period sålde Anders Gratte företaget Madeo, som han grundade 2004, innan han började som vd på emagine 2021. Zoran Covic tar nu en plats i emagines ledningsgrupp och kommer ansvara för att växa gruppens nearshoring- och fjärrkonsulttjänster.

IT-konkurrenter går samman och öppnar nu upp för kompetens över landgränserna

Zoran Covic, grundare och vd för Skillpark.

”Vi ser fram emot att bli en del av emagine. Tillsammans har vi en vision om att kunna förse våra kunder med IT-kompetens över nationsgränserna och alltid erbjuda den bästa specialisten. För moderna företag är fysisk placering inte längre den viktigaste faktor, utan det är att få tillgång till den mest kompetenta personen. Just därför har vi skapat och byggt upp vår verksamhet baserad på fjärrkonsulttjänster. emagine har stora ambitioner inom detta område och jag ser otroliga möjligheter i vårt nya samarbete.”, säger Zoran Covic, grundare och vd för Skillpark.

2022 var ytterligare ett rekordår för emagine, som uppnått en betydande tillväxt på alla nyckelmarknader och en omsättning som för första gången nådde 5,88 miljarder kronor. EBITDA (justerat) uppgick till 424,9 miljoner SEK – en ökning med 79 procent jämfört med föregående år. Med detta resultat har emagine mer än fyrdubblat sina intäkter sedan 2019 och på bara några få år har konsultföretaget vuxit från att vara en nordisk aktör till att bli en betydande europeisk aktör. I och med resultatet för 2022 går emagine in i 2023 med en ambition att passera milstolpen 7,35 miljarder SEK i intäkter och fortsatt hög lönsamhet. Planen framåt för emagine, är att fortsätta växa och vinna ny mark.

”Vi har satt upp en ambitiös plan för de kommande åren med målet att fortsätta den robusta tillväxt som vi har levererat de senaste åren, där vi trots vår storlek har kunnat upprätthålla en tvåsiffrig organisk tillväxt. Skillpark är ett välkomnat tillskott där Zoran kommer hjälpa oss att stärka vår affärsmodell där kombinationen av frilansare och fastanställda ger oss den flexibilitet och expertis våra kunder efterfrågar.”, säger Anders Gratte, vd på emagine.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00