IT-konsultbolaget Webstep etablerar kontor i Sundsvall – satsar på AI
Hem NyheterAI IT-konsultbolaget Webstep etablerar kontor i Sundsvall – satsar på AI

IT-konsultbolaget Webstep etablerar kontor i Sundsvall – satsar på AI

Publicerat av: Redaktionen

Webstep fortsätter växa och nästa anhalt är norrut, närmare bestämt staden Sundsvall.

IT-konsultbolaget Webstep etablerar kontor i Sundsvall – satsar på AI

Jakob Cardell och Johannes Lundsten med Sundsvall i bakgrunden

Ansvarig för nya etableringen är Johannes Lundsten som är född i Sundsvall och har arbetat som IT-konsult på Webstep i flera år – senaste åren med fokus på Data Science/Artificiell Intelligens.

-Härligt att komma tillbaka till Sundsvall och vara nära familjen igen, vi har inte haft tillfälle att ses lika ofta med tanke på att resan från Stockholm är rätt lång. Samtidigt väldigt spännande att komma hem igen med den erfarenhet som jag har och se vad jag kan bidra med tillbaka, svarar Johannes på frågan om hur det känns att starta Websteps nya kontor i sin hemstad.

Webstep har varit tidiga i sitt arbete inom AI och relaterade kompetensområden. De har i flera år haft stort fokus på molntjänster som Amazon vilket har lagt en bra grund för deras satsning på AI och maskininlärning. Bara under de senaste tre åren har de fått stor erfarenhet i området inom ett flertal olika branscher som bank, finans, kollektivtrafik och kraft.

Webstep har sedan tidigare kontor i Stockholm, Malmö, Uppsala och ett flertal kontor i Norge. Tillsammans med sina norska kollegor utgör Webstep cirka 400 medarbetare med expertis inom systemutveckling, artificiell intelligens, IoT, molnmiljöer, business intelligence, arkitektur och ledning. Att starta kontor i Sundsvall känns som ett naturligt nästa steg då det är en stad med flertalet starka IT verksamheter.

– Vi tycker det är riktigt spännande att kunna etablera oss i Sundsvall och tror starkt på regionen med dess starka IT bakgrund. Det finns en vilja och ett driv hos alla vi har träffat att utvecklas och vi tror att vi genom Websteps kunskaper inom bland annat AI och Machine learning området kan det bli en intressant samarbetspartner i Sundsvall”, säger Websteps VD Jakob Cardell om det nya kontoret.

Webstep kommer från och med april i år börja rekryteringen och letar efter kollegor inom systemutveckling, gärna med kompetens inom AI och maskininlärning.

Onsdag den 27/3 fick även Webstep äran att delta på Näringslivsbolaget i Sundsvall frukost där de fick presentera sin etablering för de närvarande.

– Det är fantastiskt roligt att ett så framgångsrikt IT-konsultföretag nu väljer att etablera sig i Sundsvall. Det här bevisar än en gång att vi är en betydelsefull IT-region, och med Websteps spetskompetens – inte minst inom AI – så kommer vår position att stärkas ytterligare, säger Magnus Riklander, näringslivsutvecklare på Näringslivsbolaget i Sundsvall om Websteps etablering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>