IT-Profetia anno 2016 – Redhat, Dustin del 2
Hem Reportage IT-Profetia anno 2016 – Redhat, Dustin del 2

IT-Profetia anno 2016 – Redhat, Dustin del 2

Publicerat av: Redaktionen

2015 har kantats av flera fusioner, både stora och små och under 2016 ser vi framför oss en av tidernas största när Dell köper stora delar av EMC. Men vad är det som vi kommer att minnas när vi summerar 2016? Vi har frågat ett flertal tjänste- och produktleverantörer, distributörer och återförsäljare om deras syn på 2016 som IT år.

Då vi under lång tid har haft kontakt med väldigt många företag så valde vi att dela upp de svar vi fick i tre olika delar där detta således är första delen. Frågorna vi ställde till vart och ett av företagen var hur det ser på följande områden inför 2016;

  • Kanalen
  • Er utveckling och marknad
  • Årets IT-produkt
  • Årets IT-lösning
  • Årets fusion
  • Största Aha-upplevelsen

RedHat – Jimmy Sköldberg

it-profetia

RedHat – Jimmy Sköldberg Regional Director Nordics

Kraven från kunderna på; innovation, öppenhet, standarder och kostnadseffektivitet ökar stadigt och lär fortsätta göra det under 2016. Det driver på intresset för Red Hat och Open Source. Kanalen fyller därför en väldigt viktig roll för att skala verksamheten med bibehållen slutkunds-kvalitet. Kanalen är inte bara viktig, utan ett absolut krav och förutsättning för att lyckas.

Intresset för Red Hat och Open Source är enormt stort och vi ser en fortsatt snabb tillväxt i Sverige och Norden, precis som globalt. Detta märktes inte minst när jag öppnade Red Hat forum i Stockholm med 400 personer, 50% fler än året innan – ett lavinartat intresse och enormt Kul!

Open Source har mognat sedan länge och erbjuder idag lösningar för Operational- IT- Business-Transformation – dessutom på ett mycket mer innovativt, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Årets ”IT-produkt” och för den delen ”IT-lösning” är sannolikt på något sätt relaterad till mobilitet, Cloud och/eller IoT. D v s det fokuserar på kundrelation, skalbarhet och Digital Transformation. Det blir mer av en lösning än en klassisk produkt, åtminstone inom B2B. Verksamheter idag vill överlåta mer och mer av produkt till ”andra” för att lägga fokus på lösning och värdet.

Det är rimligt att tro att trenden mot fortsatt konsolidering inom mogna områden fortsätter, samtidigt som vi ser fler start-ups inom de nya områdena. Det är svårt att sia om fusioner men jag tror att vi kan förvänta oss fler oväntade och ”gränsöverskridande” samarbeten inom exempelvis IoT.

 

Dustin – Marcus Lindqvist, Sverigechef

Dustin - Marcus Lindqvist, Sverigechef

Dustin – Marcus Lindqvist, Sverigechef

Det första vi märker från år till år och som kommer att bli ännu viktigare under 2016 är online närvaron. Dessutom tror jag på fortsatt konsolidering i marknaden. Vi ser att det finns tre marknadstrender som kommer driva utvecklingen: ökad Online försäljning av IT-produkter och tjänster, teknikskiften som driver tillväxt för avancerade produkter och tjänster samt högre tillväxt i mindre företag. samtliga av dessa trender kommer att gynna både oss och företag som Dustin.

Ska vi sedan lyfta fram en specifik produkt så blir det snarare ett segment då alla nya produkter som främjar ett säkert mobilt arbetssätt har potentialen att bli årets IT-produkt. För dessa båda delar; mobilitet och säkerhet måste gå hand i hand. Ser på samma sätt till en renodlad IT-lösning så måste detta bli managering av cloudbaserade tjänster som även dessa går hand i hand med just mobiliteten. På samma sätt ser vi inte en specifik produkt eller lösning som DEN stora aha-upplevelsen för 2016 utan snarare att vi kommer få se många små upplevelser. När det däremot gäller fusioner så är det ganska självklart sett till köpet av EMC som DELL räknar med att slutföra till hösten

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>