IT-Total har utsett Michael Nilsson till ny VD
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE IT-Total har utsett Michael Nilsson till ny VD

IT-Total har utsett Michael Nilsson till ny VD

Publicerat av: Redaktionen

Han har 20 års erfarenhet av ledarskap på IT-bolag, och har närmast jobbat som egen konsult. Innan dess var han Senior Vice President på Evry för Infrastructure & Outsourcing Services.

IT-Total har utsett Michael Nilsson till ny VD

Michael Nilsson efterträder Fredrik Franzén, IT-Totals VD hösten 2018 till i våras, och tillträder sin nya tjänst senast vid årsskiftet.

Christer Alm, tillförordnad VD:
– Michael Nilsson har en profil som passar IT-Total perfekt i den tillväxtfas där vi befinner oss. Vi är redo att ta betydligt större uppdrag och en större helhet hos våra kunder.

Erfarenhet från såväl drift- som konsulttjänster

Michael Nilsson började som ingenjör och programmerare och gick sedan över till produktledning, marknad, försäljning och ledarskap på både små och stora IT-bolag. De senaste två åren
har han varit egenföretagare och konsult.

– Jag har jobbat som ledare i ungefär 20 år och bland annat varit med om en tillväxtresa med ett mindre bolag, som var i IT-Totals storlek. Vi växte till 800 anställda och en omsättning på 1,5 miljard. Nu ser jag fram emot en liknande resa med IT-Total, säger han.

Unik nisch inom säkerhet

IT-Total har alla förutsättningar att bli en ledande IT-partner inom midsegmentet, menar Michael Nilsson.
– Företaget har redan en unik nisch i Sverige inom säkerhet, och kommer att fokusera allt mer på managerade tjänster och konsulttjänster.

Han påpekar att företagets utveckling går i linje med kundernas behov:
– Allt fler företag köper IT som tjänst och väljer bort en egen ITavdelning eftersom tekniken utvecklas så snabbt samtidigt som säkerheten blir allt viktigare. Här kommer vi in med en helhetslösning.
IT-Total har det senaste halvåret gått samman med både ITföretaget Devinix och konsultbolaget EnvokeIT och är nu cirka 140 medarbetare.
– Med dessa förvärv kommer vi att hitta en profil och kraft som passar våra kunder framåt. EnvokeIT är duktiga inom molntjänster och Devinix har en bra teknisk plattform som
stärker vårt driftserbjudande.

Kundfokus – del av företagskulturen

Enligt Michael Nilsson har IT-Total också en styrka i sin kultur där ledstjärnan är att bry sig om och hjälpa kunderna.
– Att få en teknikorganisation kundfokuserad är vanligen den viktigaste och kanske svåraste uppgiften som VD. Hos IT-Total finns redan detta fokus, som jag vill värna om och utveckla i takt med att vi växer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00