Ivanti och Huawei i nytt partneravtal för storskaliga IT-integrationer

IT-säkerhetsbolaget Ivanti och telekombolaget Huawei har ingått ett nytt partnerskap (memorandum of understanding) för att svara på en ökad efterfrågan på säkerhets- och servicebehov hos de båda bolagens multinationella kunder.

Ivanti och Huawei i nytt partneravtal för storskaliga IT-integrationer 1I och med avtalet blir Huawei nyckelpartner för Ivanti kring transnationella storskaliga integrationsprojekt som stöttar globala IT-företagskunder och deras digitala förändringsprocesser.

Avtalet möjliggör bland annat för Huawei att använda Ivantis lösningar Unified Endpoint Manager och Endpoint Security för Endpoint Manager (UEM). Lösningarna förbättrar projektstyrning och kontroll över Huaweis kontrollsystem CloudCampus som levererar informationshanteringspolicys för användargrupper. Genom att utnyttja dessa UEM-lösningar och säkerhetsprodukter kommer Ivanti och Huawei att gemensamt kunna leverera sömlösa användarupplevelser genom teknologisk integration.

– Precis som Ivanti har Huawei en global vision att stötta multinationella kunders digitala transformationsmål med oöverträffad säkerhet och effektivitet, säger Steve Daly, CEO och Chairman of the Board på Ivanti.

Ivanti ser även positivt på detta ut ett nordiskt perspektiv.

– Detta partnerskap kommer innebära att våra nordiska kunder får tillgång till mer avancerade och teknologiskt utvecklade UEM-lösningar inom både informationshantering och säkerhet, säger Kurt Svenson, marknadsdirektör på Ivanti.