Hem ÅTERFÖRSÄLJAREIVER Iver förvärvar City Network för att skapa ett nytt europeiskt molnalternativ

Iver förvärvar City Network för att skapa ett nytt europeiskt molnalternativ

Publicerat av: Redaktionen

Iver köper svenska molntjänstföretaget City Network.

Iver förvärvar City Network för att skapa ett nytt europeiskt molnalternativ 2

Carl-Magnus Månsson, vd på Iver och Johan Christenson, grundare av och vd för City Network

Förvärvet skapar ett nytt europeiskt molnalternativ för svenska och internationella verksamheter som behöver en komplett, säker och tekniskt ledande global bas för sin digitala innovation. Den regulatoriska osäkerhet som nu råder i Europa avseende användandet av olika IT-tjänster gör att kännedomen om den lokala marknaden och dess legala och affärsmässiga förutsättningar är en mycket viktig utgångspunkt för det gemensamma erbjudandet.

– Diskussionen om hur man ska kunna kombinera digital innovation och samtidigt efterleva de regulatoriska kraven är en fråga på alla större verksamheters bord just nu. Så även för den högsta ledningen i EU, där kommissionens ordförande Ursula von der Leyen nyligen pekade på vikten av att skapa en europeisk molnstandard för att klara den digitala transformationen. Marknaden har fram tills idag dominerats av ett fåtal företag, men nu ökar vi konkurrensen. Vi kombinerar digital innovation, regelefterlevnad och global leverans och blir därmed det europeiska molnalternativet, kommenterar Johan Christenson, grundare av och vd för City Network.

Både Iver och City Network arbetar idag med kunder som har Norden som utgångspunkt, men som också finns på fler marknader i världen. Kombinationen av lokal och global närvaro är en nyckelfaktor för det gemensamma erbjudandet och sedan tidigare har respektive bolags tjänster en närvaro i Europa, Nordamerika och Asien. Ivers målsättning är nu att accelerera innovationstakten med fokus på att utveckla och erbjuda ännu fler tjänster i teknisk framkant.

– Förvärvet är strategiskt viktigt för Iver och förstärker ytterligare vår position som en lokal aktör nära kund med ett unikt erbjudande. Nu kan vi tillhandahålla en helt ny typ av leverans där City Network tillför en teknikledande global molninfrastruktur till de övriga molntjänsterna och drifttjänsterna inom högsäkerhet vi redan idag erbjuder. Det här är tjänster som vi nu kommer att fortsätta utveckla för att ge möjlighet till att ytterligare accelerera våra kunders digitala transformation, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

City Network kommer tills vidare finnas kvar som ett eget varumärke och affärsområde inom Iver under ledning av Johan Christenson. Bland företagets tjänster finns bland annat IT-infrastrukturtjänsterna för regulatoriskt påverkade branscher, Compliant Cloud, liksom företagets publika molntjänst City Cloud. Iver har idag 1200 anställda fördelade på 25 kontor i Sverige och Norge. City Network har sin bas i Karlskrona med 50 medarbetare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00