Hem Nyheter Iver växer sig starkare- förvärvar IT Gården

Iver växer sig starkare- förvärvar IT Gården

Publicerat av: Redaktionen

I syfte att stärka sin position på den svenska IT-drift och outsourcingmarknaden har Iver förvärvat IT-bolaget IT Gården i Landskrona.

Iver växer sig starkare- förvärvar IT Gården 2

Åsa Arvidsson, koncern-vd Iver

IT Gården grundades 1999 och är i dag 100 medarbetare i Landskrona, Malmö, Helsingborg och Göteborg. 2018 omsatte bolaget 222 mkr. Förvärvet ger Iver ökad geografisk närvaro i södra Sverige, breddad kundbas och ökad affärsvolym. Totalt kommer koncernen att sysselsätta cirka 1000 medarbetare.

IT Gården levererar IT-drift och IT-miljö åt bland annat banker, e-handelsföretag, mediebolag, detaljhandel och tillverkningsindustri.

– IT Gården har samma starka kundfokus som Iver har, där närheten till kunden, engagerade medarbetare och stark kompetens inom IT-driftlösningar utgör basen i företaget. Förvärvet ger Iver en starkare position i södra Sverige, en region vars framtida utveckling vi på Iver tror väldigt starkt på, och det ligger väl i linje med vår ambition när det gäller Ivers fortsatta utveckling. Vi välkomnar både kunder och medarbetare på IT Gården att snabbt bli en del i vår satsning att bli ett ledande nordiskt IT-tjänstebolag, säger Åsa Arvidsson, koncern-vd Iver.

– Inom IT Gården ser vi mycket fram emot att bli en del av Sveriges ledande IT-driftbolag, Iver. För våra medarbetare betyder detta nya och spännande karriärmöjligheter. Våra kunder kommer att få tillgång till ett utökat tjänsteutbud samt lokal kompetens och support i betydande delar av Sverige och Norge och på sikt i hela Norden, säger Åge Lønning vd IT Gården.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>