Jämställdhetsplattform etableras i Västerås – samlar företagsledare för en extraordinär upplevelse

[KVINNOR PÅ KANALEN] Q Rendezvous by Consid etableras i Västerås genom en exklusiv middag på Steam Hotel den 3 december.

Jämställdhetsplattform etableras i Västerås – samlar företagsledare för en extraordinär upplevelse 1Ett femtiotal ledande kvinnor ur Västerås näringsliv är inbjudna till att tillsammans uppleva en kväll offline med målet att stärka gemenskapen. ”Vi vill skapa en lättillgänglig och värdefull kontaktyta för Västerås entreprenörer och företagsledare som alltid inspirerar till inkludering och mångfald”, säger Johanna Hoof, projektansvarig Q Rendezvous by Consid.

Q Rendezvous är Consids IT-nätverk för kvinnor som syftar till att bidra till ett mer jämställt näringsliv. Plattformen finns etablerad på flera orter runtom i Sverige och online sedan 2015. Den 3 december etableras Q Rendezvous by Consid i Västerås genom en exklusiv middagsbjudning på Steam Hotel för stadens kvinnor som driver digitaliseringsfrågor. Johanna Hoof, ansvarig för plattformen, berättar mer om kvällen:

– Vårt mål med kvällen är att stärka gemenskap genom att uppmuntra till bra och meningsfulla samtal men även skapa tid offline i dagens uppkopplade och hektiska samhälle. Detta blir starten på Q Rendezvous i Västerås som syftar till att ständigt inspirera till inkludering och mångfald, samt skapa en lättillgänglig och värdefull kontaktyta för de kvinnor i Västerås som delar engagemanget i digitaliseringsfrågor, menar Hoof.

För att lyckas lyfta på locket och skapa bra förutsättningar för nätverkande är finansvärldens nytänkande ledare Anna Svahn inbjuden som nätverksexpert. Svahn är bland annat investerare, författare och podcast host, och ligger även bakom investerarnätverket Economista. Hon menar att det är via plattformar som just Q Rendezvous hon bygger sin karriär:

– Kontakter är så mycket viktigare än kapital, oavsett om du ska bygga ett bolag som entreprenör eller göra karriär inom ett annat företag. Efter att själv ha gjort en resa från ”0 till 100” när jag flyttat från hästgården på landet där jag är uppvuxen till att idag ha byggt upp två investerarnätverk med totalt över 130 000 medlemmar, släppt en bok och nu är aktuell med min andra – om just nätverkande – så vet jag hur otroligt viktigt det är att man tänker på hur man bygger upp sitt relationskapital, berättar Svahn.