Jessica Nordlander är Årets Innovativa Ledare 2019
Hem Kvinnor på Kanalen Jessica Nordlander är Årets Innovativa Ledare 2019

Jessica Nordlander är Årets Innovativa Ledare 2019

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Sveriges chefsorganisation Ledarna utser Jessica Nordlander, chief digital officer på utbildningsföretaget STS Education till Årets Innovativa Ledare.

Jessica Nordlander är Årets Innovativa Ledare 2019

Jessica Nordlander

Andreas Miller, Ledarnas ordförande, delade ut priset under tisdagskvällen på Chefgalan i Stockholm.

— I Jessica Nordlander ser vi en chef som bryter ny mark. Med hennes innovativa ledarskap tar hon hela företagets digitaliseringsresa under sina vingar. Det är ett modigt steg i en organisation som varit väldigt analog, säger Andreas Miller. I det här fallet har ledarskapet verkligen bidragit till verksamhetens framgång i den globaliserade världen.

Juryns motivering lyder:

”Det är lätt att vara innovativ i en ny digital organisation, men det verkliga testet för en ledares förmåga är att omvandla en anrik analog rörelse. Det kräver mod, eftertanke och en vilja att försöka utan att förstöra, och att förstärka och frigöra allt det goda i organisationen och medarbetarna. Allt det har denna ledare visat prov på, samtidigt som hon reflekterar kring vad ledarskap är idag,                                                                                                                  vad vi kan lära oss av det förgångna och vad som är värt att ta med sig in i framtiden.”

STS Education är världsledande inom internationella studier och kulturellt utbyte. I rollen som chief digital officer leder hon företagets digitalisering.

— Fler företag måste våga skapa rum för innovation som ju är motsatsen till effektivitet. Jag brinner för att testa nya frågor och våga misslyckas. Många chefer och ledare behöver verktyg för att kunna hantera detta i organisationen och jag är stolt över att mitt ledarskap lyfts fram som föredöme, säger Jessica Nordlander.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>