Joakim Wiling ny Sverigechef på Citrix

citrixJoakim Wiling är ny Sverigechef på Citrix. Från september ansvarar han för organisationen från Sverigekontoret i Kista.

Joakim har sjutton års erfarenhet från IT-branschen, och kommer senast från en roll som Nordenchef på MobileIron. Tidigare har han haft ledande befattningar på bland annat Trapeze Networks och Juniper Networks.

Joakim känner att han kommer till Citrix rätt i tid, med de stora förändringar som sker i samhället och företagen, i och med digitaliseringen.

– Det händer mycket just nu, inte minst vad gäller mobilitet och Internet of Things. Enligt en undersökning från Center for Economics and Business Research publicerad tidigare i år uppgav hela 94 procent av de tjänstearbetande på den svenska arbetsmarknaden de som hade möjlighet att arbeta på distans utnyttjar den möjligheten. Mobilitet är inte ett lösningsområde, utan övergripande och helt avgörande för allt vi gör.

– Citrix är ett väldigt spännande företag, med det breda utbud av lösningar och den djupa affärsförståelse som finns i företaget. Jag ser fram emot att leda Citrix Sverige in i framtiden, och målet är att inom två år ska affären fördubblas. Det ska ge genom att både stärka vårt eget team och att stärka kanalen, säger Joakim Wiling.

Joakim Wiling rapporterar till Jacqueline de Rojas, ansvarig för norra Europa.

När Joakim inte arbetar ägnar han sig gärna åt motorsport på elitnivå, ta hand om sin hästgård utanför Borås och umgås med sin familj.

Post Comment