Hem Nyheter Johan Dennelind lämnar sin post som vd och koncernchef för Telia Company under 2020

Johan Dennelind lämnar sin post som vd och koncernchef för Telia Company under 2020

Publicerat av: Redaktionen

Johan Dennelind har meddelat Telia Companys styrelse att han kommer att lämna sin befattning i företaget och har sagt upp sin anställning enligt bestämmelserna i anställningsavtalet.

Johan Dennelind lämnar sin post som vd och koncernchef för Telia Company under 2020 2

Johan Dennelind, VD Telia

Johan Dennelind har 12 månaders uppsägningstid och fortsätter i sin nuvarande roll tillsvidare. Han kommer att lämna under 2020, den exakta tidpunkten avgörs bland annat av den rekryteringsprocess som Telia Companys styrelse nu inleder.

Johan Dennelind har varit vd och koncernchef sedan den 1 september 2013.

– Johan har under sina sex år som koncernchef med en enastående kraft ompositionerat Telia Company. Företagets kultur och strategi har i grunden förändrats och Telia är idag ett bolag som står för ett ansvarsfullt företagande med starkt affärsmässigt fokus. Johans starka, modiga och goda ledarskap har varit avgörande för denna omdaning. Jag och styrelsen beklagar att Johan nu väljer att lämna företaget samtidigt som vi respekterar Johans beslut att ta nya steg i sitt arbetsliv, säger Marie Ehrling, ordförande för Telia Companys styrelse.

– Jag vill också framhålla det mycket goda samarbete som vi haft under den tid som Johan varit koncernchef. Många svåra och allvarliga situationer har hanterats och Johan har alltid visat prov på en styrka och klokhet som har haft stor betydelse för Telia Companys utveckling. Johan har försäkrat att han med full kraft kommer fortsätta i sin nuvarande roll framöver så länge det behövs under uppsägningstiden. Detta säkerställer kontinuitet och fortsatt fokus på flera viktiga pågående processer, säger Marie Ehrling.

Johan Dennelind kommenterar sitt beslut:
– Det är ett privilegium att vara vd och koncernchef för Telia Company, ett av Sveriges äldsta och största bolag. De senaste åren har jag med stor glädje och energi, och tillsammans med styrelsen och mitt team, genomfört en omställning och fokusering av bolaget som gjort oss både väl positionerade och väl rustade för framtiden. Telia Company är nu på väg in i en ny fas med många nya möjligheter till värdeskapande och ett starkt engagemang bland våra över 20 000 anställda. Och efter noggrant övervägande har jag nu bestämt mig för att lämna Telia och ta mig an nya utmaningar. Jag kommer dock med fullt fokus fortsätta driva nuvarande agenda och prioriteringar så länge styrelsen så önskar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>