John tar över efter Jon på Dialect

Så äntligen, får man förmoda, har Dialect hittat en efterträdare till förre ordinarie vd:n och koncernchefen, Mats Kraitsik Kalvik, som lämnade sitt jobb i augusti i år. Och det är definitivt ingen rookie som kliver upp i vd-stolen, som interims-vd:n Jon Risberg har hållit varm. Han heter John Rydberg och kommer från en gedigen karriär inom Telia.

Så här presenteras han i pressmeddelandet:

John Rydberg har många års erfarenhet [av] att arbeta i ledande befattning inom operatörs- och IT området. Han har dessutom under sina år inom finansbolaget arbetat nära de IT- och telekompartners som är dominerande på den svenska marknaden och har en bra bild över hur marknad och kunder samspelar i branschen.

Han är i grunden utbildad marknadsekonom och har tidigare bland annat varit försäljningsdirektör i Sverige för mobilaffären inom Telia, divisionschef för medelstora företag samt de senaste åtta åren som vd på TeliaSonera Finance.

Fokus för den nye vd:n stavas ökad lönsamhet, främst i koncernens lokala verksamheter. Det är knappast någon ny inriktning för bolaget, snarare en slags tradition som en gång Mats Kraitsik Kalvik var med och etablerade. När han klev in bolaget 2007 låg omsättningen på 71 miljoner kronor och man redovisade ett hyggligt minusresultat. Förra året redovisades en omsättning på nästan 600 miljoner kronor med resultatet 22 miljoner kronor. (Siffrorna gäller alltså koncernen, inte kedjans alla franchisetagare.)

– Styrelsen vill öka takten på lönsamhetsutvecklingen i våra lokala verksamheter, och det vill jag också. Jag hoppas verkligen, och kommer att verka för, att det ska bli så bra som möjligt, då jag även fortsättningsvis kommer vara en stor ägare i bolaget, sa Mats Kraitsik Kalvik i samband med att han sa upp sig i sensomras.

John Rydberg hade inte så mycket att säga i samband med att hans nya roll presenterades, mer än att han är stolt över att ha fått jobbet, att han ser fram emot det och att han fascineras av Dialect etcetera.

Det är i skrivande stund inte klart när John Rydberg tillträder.

Post Comment