Hem LeverantörHuawei Kamera och batteritid avgör svenskarnas val av mobil

Kamera och batteritid avgör svenskarnas val av mobil

Publicerat av: Redaktionen

När svenskarna väljer mobiltelefon så är det kamera och batteritid som är avgörande.

Kamera och batteritid avgör svenskarnas val av mobil 3Även faktorer som ljud, minne och vattentålighet påverkar köpbeslutet. Kamerans betydelse vid valet av mobil har accelererat i takt med avsevärt bättre kamerateknik i mobilerna kombinerat med sociala mediers utveckling. Och i en värld där det tas över 1,2 biljoner bilder per år, 160 bilder per person, så är det kanske inte så konstigt att kameran har stor betydelse vid inköpet av ny mobil.

I en ny undersökning från Huawei, genomförd av undersökningsföretaget Netigate, berättar svenskarna vad som påverkar deras val av mobiltelefon. Kamera, batteritid och skärmstorlek är viktiga parametrar vid köp av ny mobil, men även pris, högtalarljud, vattentålighet och minne påverkar.

– Vår undersökning visar att nästan var tredje svensk är mer intresserad av mobilfotografi jämfört med för fyra år sedan. Den visar också att 50 procent av de tillfrågade anser att mobilkameran väger tyngst när det är dags att köpa ny smartphone. Det bekräftar onekligen den trend vi också har sett, nämligen att en bra mobilkamera är a och o för den som ska köpa ny mobil, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Undersökningen visar också vad svenskarna tycker om att fotografera med mobilen. Socialt umgänge med familj och vänner toppar listan tätt följt av resor, natur och husdjur men även inredning, jobbrelaterade saker och mat. Och sanningen är att vi fotograferar mer och mer. Det globala antalet digitala bilder som tas under ett år är nu över en biljon.

– Enligt siffror från Moblivious togs det i världen över 1,2 biljoner digitala bilder under 2017. Det innebär att varje människa på jorden tog 160 bilder var. Av de 1,2 biljoner bilderna, togs 85 procent med en mobilkamera och då är det inte så konstigt att kameran har stor betydelse vid inköpet av ny mobil, säger Sofia Björnerfors.

Kameratekniken i nya Huawei P30 Pro

Ny Huawei P30 Pro har en 1/1.7-tums SuperSpectrum-sensor ser ljus på ett fundamentalt nytt sätt. Huaweis RYYB SuperSpectrum-sensor skiljer sig från det traditionella RGGB Bayer-filtret genom att ersätta gröna pixlar med gula, vilket ger en maximal ISO-nivå på 409 600 på Huawei P30 Pro. Detta fundamentala skifte inom sensor-teknik, kombinerad med Huawei AIS, OIS och Huawei P30 Pros f/1.6-bländare, ger en extraordinär foto- och videoupplevelse i en rad olika situationer och ljusförhållanden – inklusive extremt dåliga ljusförhållanden – och ger bilder med förbättrad detaljnivå, färg och klarhet.

Den nya SuperZoom-linsen ger en överlägsen zoom-nivå i en tunn formfaktor. Genom en ny periskopform kan SuperZoom-linsen ge en detaljerad förstoring med 5x optisk zoom, 10x hybrid-zoom och 50x digital zoom. Ett prisma i telefotokameran bryter ljuset i 90 grader för att maximera fokusomfång samtidigt som kamerahöjden minimeras utan att störa enhetens design.

Huawei P30 Pro utmärker sig genom Huawei ToF-kameran som sparar information om skärpedjup för att ge korrekt bildsegmentering. En noggrann avståndsmätning gör det möjligt att simulera flera olika bokeh-nivåer. Superporträtt-läget fångar minsta detalj som till exempel individuella hårstrån. I kombination med information om skärpedjup och specialutvecklade algoritmer blir det sedan möjligt att ta enastående bilder med suddiga bakgrunder som framhäver huvudmotivet i bilden i alla typer av situationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>