Kanalen får nyckelroll för 5G
Hem Nyheter Kanalpartner får nyckelroll för 5G

Kanalpartner får nyckelroll för 5G

Publicerat av: Redaktionen

5G möjliggör ett otal nya tillämpningar.

Ett exempel är AI-lösningar som körs där data genereras, vilket ställer höga krav på kommunikation.

Kanalpartner spelar en viktig roll när de nya 5G-baserade lösningarna ska implementeras, skriver Giordano Albertazzi, verksamhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika på Vertiv.

5G är inte längre en teknik för framtiden. Nu byggs 5G-nät över hela världen. Större bandbredd, högre hastigheter och kortare fördröjningar möjliggör högupplöst video, avancerade spel, telemedicin, med flera tillämpningar. Det här innebär nya möjligheter för kanalföretag som distributörer, återförsäljare och partner av olika slag.

Ett bra exempel på vad som händer är Ericsson som är i startgroparna med att erbjuda säkra anslutningar via sitt privata 5G-nätverk.

Lokal närvaro

Kanalen får nyckelroll för 5G

Giordano Albertazzi, verksamhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika på Vertiv

Efterfrågan ökar på mer sofistikerade produkter som är enklare att implementera, som nyckelfärdiga edgeinstallationer och datacenter. Kanalföretagen är utmärkt positionerade för implementera de här lösningarna, eftersom de har en lokal närvaro som gör det möjligt för dem att skala sina verksamheter, samtidigt som de har tillgång till storskalig distribution av produkter.

Kanalföretagen kan inte minst stå för den handpåläggning som krävs för att ta även de mest sofistikerade lösningarna i bruk. Tack vare nära samarbeten med leverantörer kan de utnyttja ändamålsenliga verktyg och arbetssätt för att konfigurera och ge support till nya lösningar.

Det kan vara svårt att få ett grepp om vilka 5G-baserade lösningar som är vettigast att satsa på, bland de otaliga alternativ som finns. Vertiv har publicerat ett white paper som tar upp smarta städer, digital sjukvård, automatiserade bilar, drönare, förstärkt verklighet, med flera tillämpningar.

Kanten i fokus

Edgelösningar som gör det möjligt att dra full nytta av 5G kommer att bli ett av de viktigaste teknikområdena under det kommande decenniet. Det beror inte minst på den ökande användningen av AI. För att dra full nytta av AI räcker det inte med att bygga lösningar i datacenter. De behöver finnas där data genereras, vilket innebär ett behov av edgelösningar och säkra privata 5G-nät för kommunikation.

Sammantaget innebär den kommande utvecklingen goda affärsmöjligheter för kanalpartner. I takt med att företag och IT-lösningar blir mer decentraliserade, med lokala datacenter, kommer det att behövas 5G-lösningar för att öka prestanda och minska fördröjningar. Partner av olika slag får goda möjligheter att sälja och implementera de infrastrukturprodukter som behövs för lokal databearbetning och kommunikation. Det inbegriper enkla, modulära och självgående lösningar för 5G-nät.

Och det handlar inte bara om nya tillämpningar. Det finns även ett stort behov av att modernisera äldre applikationer, för att de ska dra nytta av 5G och edgeteknik. För att lyckas med det får partner en viktig roll för att uppgradera kundernas infrastruktur. Sammantaget kan de kanalföretag som lyckas kombinera förståelse av nya tekniklösningar och tillämpningar, kunders behov och hur existerande IT-lösningar bör moderniseras se fram nya spännande affärer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>